#Blijfinuwkot Buitenspeeldag met jeugddienst en JH Lodejo

Bennie
0 reactie(s)
Buitenspeeldag 2020 Aankondiging Lochristinaar

© Bennie Vanderpiete

Dit jaar geen Buitenspeeldag in Orphanimo. Maar de jeugddienst en de medewerkers van JH Lodejo zijn de kinderen en jongeren van Lochristi niet vergeten. Zij zorgen voor een heleboel leuke opdrachten om thuis uit te voeren. Deze namiddag de enige, échte, #Blijfinuwkot Buitenspeeldag. 

Buitenspeeldag voor één keer thuis

Corona heeft ons dagelijks leven al fameus overhoop gegooid. De eerste woensdag na de paasvakantie was in het verleden – in Lochristi en eigenlijk overal in Vlaanderen - gekend als de “Buitenspeeldag”. Duizenden kinderen en jongeren volgden de voorbije jaren de oproep van de jeugddienst om die dag te komen spelen of ravotten op de terreinen van Orphanimo. Ouders en grootouders vergezelden hen en konden bijpraten met een drankje en een lekkere hap.

Maar veiligheid primeert en de Buitenspeeldag kan dit jaar niet plaatsvinden omwille van het coronavirus.  De medewerkers en jongeren van de Jeugddienst en van JH Lodejo doen er toch alles aan opdat het toch een fijne namiddag wordt.

Jeugddienst geeft opdrachten via Facebookpagina

Sinds de start van de lockdown zorgt de Lootse jeugddienst dagelijks voor een leuk “blijf-in-uw-kot speelmenu”. Dit gebeurt in samenwerking met de gemeentelijke diensten van Lochristi en andere Vlaamse jeugddiensten. Deze menu’s bevatten een heleboel educatieve en ontspannende opdrachten rond allerlei thema’s zoals spelen, sporten en bewegen, school, lezen & cultuur, warme acties en taakjes in huis. Mooi afgestemd per leeftijdscategorie. Lochristinaar schreef hier eerder al over https://www.lochristinaar.com/nieuws/blijf-uw-kot-menu-voor-kinderen-en-jongeren

Ook vandaag zullen er terug menu’s zijn.  Maar die zullen volledig in teken van “buiten spelen” staan. Geen enkele ouitdaging mag binnen uitgevoerd worden! Hier al de menukaart van de Buitenspeeldag.

De opdrachten voor de kleuters en de kinderen van de lagere school, zullen vanaf 13u uur online geplaatst worden op de facebookpagina van “Jeugddienst Lochristi”. Elk uur volgen er nieuwe uitdagingen. De bedoeling is om de uitgevoerde opdracht te filmen of te fotograferen en het resultaat (als reactie op de opdracht op de facebook-pagina) te posten. Al de speelvogels die deelnemen (en reageren) krijgen als herinnering aan deze speciale editie, een “BUITENSPEELDAG-armbandje” opgestuurd.

Een oproep die ook gesteund wordt door Markske van de kampioenen. Want hij kan nu geen chocomelk komen drinken in Lochristi, maar belooft om dat volgend jaar wel te doen. We laten hem zelf aan het woord in onderstaand filmpje.  

 

“Ga op kamp in eigen tuin en win ” met JH Lodejo

JH Lodejo is elk jaar een vaste partner op de buitenspeeldag van de lokale jeugddienst. Die dag verzorgde het jeugdhuis steevast de bar waar de vele honderden kinderen - en hun ouders of grootouders - aanschoven voor een drankje of een pannenkoek.

Deze namiddag moet er thuis gespeeld worden. Maar de jongeren en de medewerkers van JH Lodejo willen de kinderen van Lochristi toch een hart onder de riem steken met een originele actie. Ze roepen op om op vakantie te gaan in je eigen kamp in de tuin. En wie geen tuin heeft, vindt zeker een plaatsje in de woonkamer.
De foto’s van die zelfgemaakte kampen mogen per mail gestuurd worden naar Hannes, de verantwoordelijke van het jeugdhuis (Hannes Matthys, hannes.matthys@lodejo.be ).  Het mooiste kamp wint een toffe prijs. En zodra de toestand het toelaat, komt “een specialist” langs om het kamp van de winnaar(s) te pimpen tot een prachtig fort.

Ook de medewerkers van JH Lodejo maakten een leuk filmpje om hun actie aan te kondigen. Ontdek Jelva van JH Lodejo, in haar eerste glansrol en volledig in junglemodus.