Blue Heart Campagne: Deze avond kleurt het gemeentehuis blauw

Bennie
0 reactie(s)
Blue Heart campaign Lochristi  © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

Vandaag, 30 juli, is het Werelddag voor de slachtoffers van mensenhandel. Mensenhandel is één van de meest lucratieve misdrijven en een wereldwijd probleem dat ook België treft.  Daarom is er vandaag de Blue Heart Campagne van de Verenigde Naties, een initiatief om deze problematiek onder de aandacht te brengen.

Mensenhandel draait altijd om uitbuiting waarbij slachtoffers, vooral vrouwen en kinderen, in vernederende en mensonterende omstandigheden terechtkomen. De omvang van de mensenhandel is moeilijk te vatten vanwege het verborgen karakter ervan. De Global Slavery Index schat echter dat er in België per jaar ongeveer 23.000 slachtoffers zijn. Ook seksuele uitbuiting, seksuele slavernij, dwanghuwelijken en dwangarbeid houden verband met mensenhandel.

Ons land is lid van de Blue Heart Campaign en ook het lokaal bestuur Lochristi ondersteunt deze campagne van de Verenigde Naties. Daarom zal deze avond het gemeentehuis blauw verlicht worden. Maak mensenhandel zichtbaar: als u een vermoeden heeft van uitbuiting, meld dit dan via http://stopmensenhandel.be