Bomen- en struikenverkoop NP Moervaart-Zuidlede

Natuurpunt Moervaart- Zuidlede verkoopt dit najaar opnieuw bomen en struiken in samenwerking met de gemeente Lochristi. Dankzij deze actie zijn er in de afgelopen jaren ook inheemse planten bij gekomen. Ze spelen een zeer belangrijke rol bij het behoud van de biodiversiteit.

In het aanbod zitten o.a. half- en hoogstam fruitbomen. Voordelen van een hoogstam zijn onder meer de hogere fruitopbrengst, langere productietijd en de grotere ecologische en landschappelijke waarde. Ze hebben ook een mooi aanbod van bessenstruiken. Heerlijk toch om fruit te snoepen, recht van de struiken en op kinderhoogte?  https://www.heidebos.be/bomenverkoop

Hoe bestel je?

Kijk eens naar https://www.heidebos.be/ordertrees  en kom alles te weten over bomen en struiken die wij aanbieden en bestel bij voorkeur digitaal.

Het kan tot 12 november. Betaling uiterlijk 14 november op Rek. Natuurpunt Moervaart-Zuidlede BE47 0012 0485 4780 met vermelding ‘ bomen en struikenverkoop ‘ en je naam.

Levering zaterdag 28 november 2020.Het plantgoed wordt gratis aan huis geleverd door vrijwilligers, zaterdagochtend op 28 november tussen 9 en 12 uur in Lochristi, Wachtebeke en Moerbeke.

Je kan zelf afhalen. De minimumbestelling is 10 euro. Je krijgt een korting van 5% vanaf 125 euro en 20% vanaf 625 euro. Leden Natuurpunt krijgen extra korting 10% en 20% vanaf 500 euro.

Vragen?

Annemie Philips, a.m.philips@gmail.com – Eikendreef 10 Lochristi 0494 15 28 54.

De opbrengst wordt volledig gebruikt voor de financiële ondersteuning bij het aankopen van natuurgebieden in onze regio.

“ Natuurpunt Moervaart-Zuidlede en Lochristi gaan voor autochtone bomen en struiken. Deze hebben zich door de eeuwen heen aangepast aan ons klimaat en hebben op die manier meer weerstand tegen ziektes en plagen. Door ze aan te planten kan je dus problemen in de toekomst vermijden. Onze plaatselijke dieren en planten zijn optimaal aangepast aan struiken en bomen van hier. Een voorbeeld: rupsen van een zeldzame vlinder, de sleedoornpage, komen bijvoorbeeld net uit wanneer de blaadjes van de autochtone sleedoorn ontluiken. Deze rupsen lusten enkel de héél jonge blaadjes van de sleedoorn. Sleedoornstruiken uit Oost-Europa die vroeger uitlopen, hebben op dat moment al te grote blaadjes waardoor veel rupsen verhongeren. Er zijn tal van cultuurhistorische argumenten om autochtoon materiaal te promoten. Autochtone bomen en struiken komen al eeuwenlang voor in onze streken en vormen dus kostbaar ‘natuurerfgoed’. Het is dan ook hoog tijd ze te beschermen, voor ze uit het landschap verdwijnen. “

Scroll naar boven