Booster prik in Wetteren

Jean Marie
0 reactie(s)
vaccinatiecentrum Puyenbroeck Wachtebeke dicht

Tekst JMDB - Foto © Bennie Vanderpiete - Tekening MP Mullie

Een extra boosterprik kan vanaf 12 september in Wetteren voor inwoners van ELZ Scheldekracht en daar behoren ook Lochristi, Wachtebeke, Destelbergen en Laarne bij. Het centrum blijft open tot eind oktober. In Puyenbroeck kan je niet meer terecht. Velen zijn dat COVID-gedoe al wat ontgroeid of al een hele tijd kotsbeu ook?

De laatste 2 weken werden nog 48 gevallen vastgesteld in onze gemeente met intussen 22.897 inwoners. In Horebeke staat de teller op nul. 95.95% van alle + 18-jarigen is hier gevaccineerd of 17.858 van de 18.603 inwoners.

65-plussers, mensen met een verzwakte immuniteit en zorgverleners ontvangen eerst hun uitnodiging. Tussen de laatste vaccinatie en de herfstbooster moet minstens 3 maanden tijd zijn.

Het vaccinatiecentrum CVO Groeipunt is gelegen in de Nieuwstraat 11 in Wetteren. Er is heel wat parkeergelegenheid, is vlot bereikbaar met De Lijn en het station van Wetteren situeert zich op een afstand van 100 meter. In de buurt zijn er wel wegenwerken.

Er worden voor mensen zonder eigen vervoer of voor zij, die er niet met het openbaar vervoer geraken, opnieuw bijkomende inspanningen geleverd zodat iedereen vlot tot in het centrum geraakt.

boosterprik 2022 Wetteren

“Sinds de start van de pandemie zijn er altijd sterke heropflakkeringen in het najaar. Ook deze herfst en wintermaanden verwachten we opnieuw periodes met veel COVID-19-besmettingen. Vaccinatie is en blijft de belangrijkste verdedigingslinie. Voor een volgende heropflakkering, willen we alle volwassenen de kans geven om hun persoonlijke bescherming te versterken met een boosterprik om zo veiliger de herfst- en wintermaanden in te gaan.”, aldus ELZ Scheldekracht.

De vaccinatie in de herfst zal gebeuren met een mRNA-vaccin van Pfizer of Moderna en intussen is ééntje klaar dat aangepast is aan de Omikronvariant maar momenteel nog niet goedgekeurd door het EMA of het Europese Geneesmiddelen Agentschap.

“Als we tegen 12 september nog geen aangepaste vaccins hebben, dan hebben we nog genoeg van de oorspronkelijke vaccins op voorraad om iedereen te vaccineren. Deze vaccins bieden nog altijd een hoge mate van bescherming tegen een ernstig ziekteverloop, ook bij besmettingen met de Omikron varianten die we momenteel kennen.”, aldus ELZ Scheldekracht.

Meer info? https://www.eerstelijnszone.be/vaccinatie-scheldekracht.