Bothrs erg succesvolle start up

Gil Nimmegeers (28) studeerde af als industrieel ingenieur ICT, terwijl Stef (26) een master bedrijfspsychologie behaalde. De broers – geboren en getogen in Lochristi – hebben in 2 jaar tijd hun bedrijf Bothrs succesvol uitgebouwd tot een bedrijf met 20 medewerkers.

Na hun studies gingen ze uit werken vanuit hun studentenverblijf in Gent maar in hun vrije tijd creëerden ze chatbots zoals studybuddy. In 2017 winnen ze met dit project de Entrepreneurial ICT Graduate https://datanews.knack.be/ict/start-ups/stef-en-gil-nimmegeers-studybuddy-winnen-entrepreneurial-ict-graduate-2017/article-normal-915209.html wedstrijd met StudyBuddy en mochten ze richting Silicon Valley waar ze ook bij Facebook langs gingen. StudyBuddy is een digitaal forum dat helpt om contacten te leggen met andere studenten en afgestudeerden om zo tot een betere studiekeuze te komen en elkaar te helpen bij het studeren. (www.studie-keuze.be )

Terug in het land beslisten ze hun job op te geven en van hun hobby hun beroep te maken. Bothrs was geboren. Bothrs ( https://www.bothrs.com ) is een samenvoeging van brothers en bots gezien ze startten als 2 broers die chatbots bouwden in hun weekends. Upkot ( https://www.upkot.be/ ) was één van hun eerste klanten waarmee ze nog steeds samenwerken. Ze lanceerden onlangs zelfs een nieuwe versie van hun StudyBuddy om de studenten te helpen bij hun studiekeuze in deze corona tijden (www.studie-keuze.be).. Intussen zijn ze al met twintig, een mix van developpers, ontwikkelaars en digitale strategen. Nu doen ook grotere firma’s en banken beroep op hen zoals Belfius, Telenet, UCB, Unilever en Dreamland.

Ze zijn van plan terug te keren naar Lochristi om hier te resideren maar het bedrijf blijft in Gent. Zo werken ook Ward Maes en Simon Floré – uit Lochristi afkomstig – bij Bothrs.

Gil Nimmegeers

“ We willen helpen om toepassingen snel bij de eindgebruiker te krijgen. Snelheid is heel belangrijk in ons digitaal tijdperk. In een week tijd ontwerpen we een oplossing, die ook al afgetoetst is bij de eindgebruiker zoals een cadeaukiezer voor een e-commerce platform, een applicatie die de logistieke flow van en naar magazijnen automatiseert en een online consultatie platform voor dermatologen. We hebben ook de coronabot  ontwikkeld voor de VRT op Facebook Messenger. De openbare omroep levert al een tijd inspanningen om valse beweringen, geruchten, en ander nepnieuws de wereld uit te helpen. Daar blijkt ook nood aan. Rond de corona crisis bijvoorbeeld circuleert een belangrijke stroom aan desinformatie. Dat is een maatschappelijke uitdaging van formaat. Om een optimale gebruikerservaring te creëren voor eindgebruikers, is het belangrijk om goed te begrijpen hoe mensen omgaan met technologie. Het is daarom niet onbelangrijk om de psychologie daarachter ook goed te begrijpen.”

U hebt misschien Tim Verheyden gezien, die op 21 april een eerste kijk op de chatbot gaf in Vandaag met Danira Boukhris Terkessidis. Zie https://www.facebook.com/VRTSandbox/ . Zo kan je de nieuwste factchecks in verband met covid 19 opvragen of ze automatisch laten doorsturen.

Zie https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/04/21/vrt-nws-lanceert-corona-chatbot-op-facebook-met-juiste-informati/

 “ VRT Sandbox introduceert nieuwe ideeën en technologieën in het VRT-ecosysteem. Door samenwerkingen met innoverende start-ups en scale-ups op te zetten en te promoten versterkt VRT Sandbox hun groei in zowel binnen- als buitenland.” aldus de openbare omroep.

Scroll naar boven