Botteling oogst 2019 bij Nobel

Jean Marie
0 reactie(s)
botteling wijn 2019 Nobel Lochristi

© Tekst - Foto JMDB

Het is nu de tijd om de oogst 2019 te bottelen terwijl 2020 zich al in de wijngaard aandient. Het was geen gemakkelijk jaar met voorjaarsvorst en regen later in september, net voor de pluk. Bij Nobel wordt nu eerst rosé wijn gebotteld en dan wit en rood.

Eergisteren mocht de bottelmachine weer zijn werk doen. Eerst magnums in rosé en dan gewone flesjes met dezelfde assemblage van pinot noir en cabernet cortis. De Nobel Legende (wit) zal ook verkrijgbaar zijn in kleinere bottels van 37.5 cl.

botteling wijn 2019 Nobel Lochristi vat franse eik

Dit jaar zal er geen Cuvée zijn. Alle chardonnay werd op hout gelagerd. Het zijn vaten van Franse eik uit Bourgogne waarop de wijn 5 maand rustte en verder geassembleerd met diezelfde druif, gevinifieerd op inox. Er is ook rode wijn met pinot noir en regent.

rosé wijndomein Nobel Lochristi

wijngaard Nobel Lochristi

Met Nobel chardonnay, Johanniter en Legende zijn er drie witte wijnen verkrijgbar vanaf medio juli 2020. De rosé is er in twee volumes met magnum en 75cl. Rood is altijd uitdaging hier in onze regio maar ook dit jaar zijn er twee variëteiten te proeven en te verkrijgen.

Het domein is ook vanaf 1 juli 2020 na afspraak opnieuw te bezoeken voor groepen. De regelgeving rond Covid 19 wordt strikt nageleefd.

Meer informatie? www.wijndomeinnobel.be

wijngaard Nobel Lochristi