BREAKING: Geen besmettingen bij bewoners WZC St. Pieter

Bennie
0 reactie(s)
WZC Sint Pieter Lochristinaar

© Bennie Vanderpiete

De gemeente maakte zonet de resultaten bekend van een grootschalige testing bij de bewoners van het WZC Sint Pieter. Er werden geen besmettingen vastgesteld.

Er was – in het kader van de coronacrisis – de voorbije tijd heel wat te doen rond de woonzorgcentra in ons land. De situatie was in heel wat centra op zijn minst “onrustwekkend” te noemen. Maar er waren WZC’s waar er blijkbaar weinig of geen vermoedelijke COVID-19 besmettingen waren. Duidelijkheid kon er pas komen door te testen. Daarom werd begin vorige week - vanuit de overheid - ingezet op massale testings in rusthuizen. De woonzorgcentra, die te kampen hadden met een grote uitbraak, kregen prioriteit. De WZC’s in Lochristi vielen hierbij uit de boot. Een eerste positief signaal?

Ondertussen werden ook in WZC Sint Pieter testen uitgevoerd. De gemeente maakte daarnet de eerste resultaten bekend. En die zijn alvast zeer positief.

Omdat in eerste instantie de Lootse wzc’s niet in aanmerking kwamen, werd door de Lootse veiligheidscel begin vorige week beslist om niet af te wachten.
De woonzorgcentra Sint-Eligius en Sint-Vincentius zijn afhankelijk van de initiatieven die vanuit hun koepel worden opgelegd of voorgesteld. Maar WZC St. Pieter kon op eigen initiatief 200 testkits bij een labo bestellen.

Deze week vond een grootschalige testing plaats bij de resterende 61 bewoners (de overige 18 werden hiervoor reeds getest) en alle personeelsleden van WZC Sint-Pieter. De testresultaten van deze 61 bewoners zijn ondertussen gekend. Er is geen enkele bewoner besmet met het coronavirus. De testresultaten van het personeel zijn momenteel nog niet gekend. Dit mooie resultaat is deels te danken aan het snel en proactief handelen van in de beginfase. Het stemt ons hoopvol, maar we blijven heel waakzaam.

Door een verschuiving van de prioriteiten bij de overheid, wat testen van bewoners en personeel van woonzorgcentra betreft, werd ondertussen bekend gemaakt dat al onze Lootse woonzorgcentra testkits zullen ontvangen van de overheid”,  klinkt het in de mededeling van de gemeente