Breaking News: Florian Vermeersch 2de in heroïsche Parijs Roubaix.

Florian Vermeersch is net 2de geëindigd in Parijs-Roubaix. Het slechte, herfstige, weer zorgde voor een heroïsche tocht. De 118de “Hel van het Noorden” was er eentje voor de geschiedenisboeken. 

De renner uit Zaffelare ging bij zijn eerste deelname aan de wedstrijd al na 40km in de aanval en kleurde de hele koers.Met nog 55 km voor de boeg reden Florian Vermeersch, Tom Van Asbroeck en Gianni Moscon nog steeds in de spits.
Uit dat kopgroepje met Florian kon Gianni Moscon ontsnappen.

Met veel moeite, en na een lange achtervolging kon Mathieu van der Poel aansluiten bij Florian. Tom Van Asbroeck viel weg en dus vormden Florian Vermeersch en van der Poel, samen met Colbrelli, een achtervolgend trio op Moscon. 

Die leek lange tijd op weg naar winst, maar een lekke band en een val nekten de renner van Ineos-Grenadiers. 

Toen al bleek dat van der Poel door zijn beste krachten heen zat.
Florian – in supervorm en gezegend met wonderbenen – probeerde na Carrefour de l'Arbre solo weg te rijden. Maar dat was te hoog gegrepen, van der Poel loste niet. De renners zaten op dat moment op zo'n 12 km van de finish. 
Bij een tweede poging van Florian, op 3 km van de streep, kwam Colbrelli hem halen met van der Poel in zijn wiel.
En dus werd er gesprint op de wielerpiste van Roubaix. Florian – zelf snel aan de meet – trok vanuit laatste positie de sprint op gang. Maar na 257,5 slopende kilometers was de sluwe Sonny Colbrelli net een tikkeltje sneller. Een schitterende prestatie van Florian, hij reed meer dan 200 km in de aanval. De bekroning van een heel sterk seizoen. 

Wout Van Aert kon nooit een hoofdrol opeisen, maar finishte uiteindelijk toch 7de. Yves lampaert eindigde als tweede Belg en legde beslag op de vijfde stek.  

Florian, ook gemeenteraadslid voor Open VLD, gaf in 2019 het startschot op de 4 Uren Run&Bike.

 

 

Scroll naar boven