Burgemeester sloot succesvolle VROB XL af

Bennie
0 reactie(s)
VROB XL - Resultaat -  © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

4 weekends radio door de Lootse clubs. Het was een verfrissend initiatief. Bijna 500 verzoeknummers zorgden dat er geld in het laatje kwam. Burgemeester Yves Deswaene kwam zelf langs om het (voorlopige) resultaat bekend te maken

Gisteren ging VROB XL ten einde. 4 weekends lang mochten de Lootse verenigingen zelf één of twee uurtjes radio maken. Luisteraars konden – mits een kleine gift – plaatjes aanvragen om zo de deelnemende organisaties en clubs te steunen.
De jeugdverenigingen mochten van vrijdag 4 juni tot en met zondag 6 juni de spits afbijten. Het weekend erna was het de beurt aan de socioculturele verenigingen en organisaties. De sportclubs kwamen op 18, 19 en 20 juni aan de beurt. Het voorbije weekend konden de luisteraars dan de evenementenradio VROB steunen met hun verzoeknummers.

VROB XL - Resultaat -  © Bennie Vanderpiete

Vermoedelijk zo’n 1.750 euro

Gisteren kwam burgemeester Yves Deswaene dan zelf langs in de mobiele studiowagen achter het gemeentehuis om het voorlopig resultaat bekend te maken. Ook schepen Frederic Droesbeke – die de wedstrijd van de Rode Duivels ging volgen op een groot scherm – maakte een tussenstop en kwam langs in de zendwagen van VROB.   
Voor het ingaan van de slotdag stond er al 1.614 euro op de speciale rekening die bij KBC geopend werd. Maar dat is slechts een voorlopig resultaat. Luisteraars konden  niet enkel via payconicq betalen, maar giften kon ook overgeschreven worden. En die overschrijvingen zijn er noig niet allemaal. Het eindbedrag zal vermoedelijk zo’n 1.750 euro bedragen. Dat wordt dan integraal verdeeld en doorgestort worden naar de deelnemende verenigingen en organisaties.

VROB XL - Resultaat -  © Bennie Vanderpiete

De cijfers

4 weekends VROB XL leverden 473 verzoeknummers op. Daarvan mocht WVG Lochristi (windsurfing) er 29 draaien, ééntje meer dan de muziekschool Lochristi en Dansschool DIOP. Die laatsten zamelden dan weer het meeste geld in met hun uurtjes radio, gevolgd door Muziekschool Lochristi en Hoeksken Meivelling.
“Wannabe” van de Spice Girls en “Laat de zon in je hart” van Willy Somers werden elk 4 keer aangevraagd. Marco Borsato was dan weer de meest gedraaide artiest, 6 luisteraars deden een gift voor een plaatje van de populaire Nederlandse zanger.

VROB XL - Resultaat -  © Bennie Vanderpiete

VROB XL leverde zo’n 2031 unieke luisteraars op en de website van de evenementenzender werd 4.780 maal bezocht. Het slotwoord was gisteren voor  burgemeester Yves Deswaene  en Frederic Droesbeke die beiden het hele team van VROB en de vele luisteraars bedankten.
Of er een 2de editie komt? "Dat zal o.m. afhangen van de zendvergunning. Nu kregen we - mede door de coronacrisis  - de toelating om vijf weekends op rij uit te zenden. Normaal is dat maximaal 14 dagen" aldus Dirk Vanluchene. 

We schreven het al eerder: VROB XL was een verfrissend initiatief van de Lootse radiozender in samenwerking met de gemeente. Een formule die ook zeker voor herhaling vatbaar is. En we zijn ervan overtuigd dat het eindbedrag dan nog hoger zal liggen.

VROB XL - Resultaat -  © Bennie Vanderpiete

VROB XL - Resultaat -  © Bennie Vanderpiete

(Foto's © Bennie Vanderpiete )