Burgemeester Vermeulenlaan krijgt nieuwe look

Deze straat verbindt de N70 met de Dorpsstraat. In de voorlopige plannen wordt de volledige verharding en bestrating opgebroken vanaf de rand van de rijweg tot aan de rooilijn. De betonnen rijbaan blijft en verbreedt niet.

Langs beide kanten wordt een voetpad met een breedte van 1.5 meter aangelegd in betonstraatstenen. Parkeerstroken in waterdoorlatende grasbetontegels en groenstroken worden alternerend aangelegd. Parkeren zal deels op de rijbaan en deels op deze stroken kunnen.

Dit betekent dat alle 28 bomen die her en der de tand des tijd hebben doorstaan worden gerooid.

Het geurprobleem ter hoogte van Merelput, waar nu ongezuiverd huishoudelijk afvalwater van het centrum in de beek terechtkomt, zal eveneens worden aangepakt. Nu is dit bij momenten bijna een open riool tot aan de Hoekskensstraat.

De twee inspectieputten op de waterloop die de Burgemeester Vermeulenlaan dwarst worden aangepast. De drempels, waarbij het hoogtepeil door Aquafin wordt bepaald, moeten in de toekomst verhinderen dat er nog langer rioolwater in deze waterloop terechtkomt.

Men schat dat het 50 werkdagen zal duren of een goede 2 maand, afhankelijk van onder meer het weer.

Indien alle vergunningen vlot verkregen worden zouden de werken starten na het bouwverlof 2014.

De gemeente zou dan later de groenaanplant uitvoeren. Lonicera en amelanchier zouden worden aangeplant. Wanneer de plannen definitief zijn, is momenteel onbekend. De kostprijs wordt op 400.000 euro geschat.

Scroll naar boven