cd&v stelt haar lijsttrekker voor

Jean Marie
0 reactie(s)
lijsttrekker Ruud Smeets verkiezingen oktober 2024

Tekst - Foto's JMLDB ©

Gisteren stelde cd&v Lochristi – Wachtebeke hun lijsttrekker voor en zo wordt het startschot gegeven richting oktober 2024, waarbij de fusie ook centraal staat. De opkomstplicht is eveneens een onbekende factor maar de partij kijkt er positief naar uit. Het wordt Ruud Smeets uit Wachtebeke.

In Lochristi telt cd&v 5 zetels en in Wachtebeke 3. Daarmee zijn ze in beide gemeenten de grootste oppositiepartij en de ambitie is om het machtsmonopolie in Lochristi te doorbreken. De samenwerking is er al even en ook de jongerenvoorzitter binnen de werking van beiden – nu nog afzonderlijk – komt uit Wachtebeke. Michiel Van Eetvelde. Kristof Roggeman uit Lochristi blijft voorzitter.

ruud smeets michiel van eetvelde wachtebeke

‘Wijs, Warm en Wervelend’ is de slagzin en ze willen op maat van de 7 dorpen een beleid op maat. Hun “zevendorpenbeleid’” neemt ook Overslag en Hijfte mee. ‘Wijs’ staat voor een portie gezond (boeren)verstand met een lange termijnvisie. ‘Warm’ betekent dat er zorg wordt gedragen voor jong en oud. Verenigingen vormen de hoeksteen van een ‘Wervelende’ gemeente.

ruud smeets cd&v lochristi wachtebeke

Ruud Smeets is 37 en papa van Oona en Guus en is gehuwd met Sophie. Hij werkt in de haven als logistiek medewerker en zetelt al 5 jaar als gemeenteraadslid in Wachtebeke. ‘Met veel goesting’ trekt hij de lijst van 31 kandidaten, die verder vorm krijgt.

Binnenkort valt hun zomerse editie in de bus, waarop je alles rustig kunt nalezen.

cd&v wachtebeke lochristi