Chiro Reinaert start jubileumjaar met 256 kinderen – nieuwbouw wenkt!

Bennie
0 reactie(s)
ChiroReinaert-Startdag2021 © Bennie Vanderpiete

Tekst en Foto's © Bennie Vanderpiete

Chiro Lochristi heeft de wind in de zeilen. Dat bleek alvast bij de start van het 50ste werkingsjaar.  Een jubileum dat bijna 300 kinderen, jongeren en adolescenten vieren met T-shirts, een speciaal biertje, tal van activiteiten en… goede vooruitzichten voor het nieuw gebouw.

Na de traditionele Voskesfeesten - in het weekend van 10-12 september – werd zondag ll. in de Bosdreef de aftrap gegeven van het nieuwe chirojaar.
Het was het moment om zoon- of dochterlief nog in te schrijven of wat nieuwe kledij aan te kopen.

ChiroReinaert-Startdag2021 © Bennie Vanderpiete

Jubileumjaar en goede vooruitzichten nieuw gebouw

Naast de traditionele blauwe kledij, zijn er dit werkingsjaar ook witte jubileum T-shirts en speciale kousen te koop. Want Chiro Lochristi bestaat 50 jaar. En dat wordt dus gevierd met speciale kledij en met een biertje “Het Gulden Vosken” dat ook te koop is via de webshop van Chiro Lochristi (http://www.chirolochristi.be/product-categorie/shoppa/).

ChiroReinaert-Startdag2021 © Bennie Vanderpiete

Voor wat betreft het nieuwe gebouw is er positief en concreet nieuws. Op vrijdag 27 september zal de gemeenteraad zich uitspreken over de subsidieaanvraag voor het nieuwe gebouw. “Als die aanvraag goedgekeurd wordt, kunnen we in juni 2022 starten met de afbraak. Al het andere is al geregeld, met dank aan de vzw.  Het is de bedoeling dat ons nieuw gebouw dan eind ’22 – zo goed als - klaar zal zijn” klinkt het bij Chiro Lochristi.

ChiroReinaert-Startdag2021 © Bennie Vanderpiete
 

256 kinderen en jongeren – uitgebreide leidingploeg

Dit jaar was er slechts één iemand die de leidingploeg moest verlaten waardoor er nu maar liefst 38 jongeren en jongvolwassenen zijn die alles in goede banen zullen leiden. 17 meisjes en 21 jongens zullen instaan voor het spelplezier van de kinderen en jeugdigen.  

ChiroReinaert-Startdag2021 © Bennie Vanderpiete

Chiro Reinaert telt op dit moment 228 ingeschreven kinderen. De 49 Reinaertjes (geboortejaren ’14 en ’15) vormen de grootste groep. Verder 48 Speelclubbers (geboortejaren ’12 en ‘13), 41 Rakwi’s (geboortejaren ’10 en ‘11) en 34 Tito’s (geboortejaren ‘08 en ‘09).
De 28 Keti’s en 28 Aspi’s houden elkaar dit jaar in evenwicht, maar zijn opgesplitst per geboortejaar. Keti 1 (geboortejaar ’07) is met 18 jeugdigen groter dan de 10 jongeren van Keti 2 (geboortejaar ’06). De groep Aspi 1 (geboortejaar ’05) is met 11 jongeren dan weer kleiner dan de 17 jongens en meisjes van Aspi 2 (geboortejaar ’04).

In het totaal 100 meisjes en 128 jongens. Daar dienen nog 28 kinderen - verdeeld over de 4 jongste groepen - bijgeteld die momenteel in de proefperiode zitten. Zij komen een 2-tal weken “proeven” van Chiro Reinaert. Daarna moeten ze beslissen of ze aansluiten of niet.

ChiroReinaert-Startdag2021 © Bennie Vanderpiete

Activiteiten 2021-2022

Het nieuwe werkingsjaar van Chiro Lochristi bevat ook terug alle traditionele activiteiten. Maar nu al enkele belangrijke data om te noteren.

Op 13 november is er de jaarlijkse taartenverkoop. Die start om 9 uur. Ouders die een handje willen helpen door met de wagen rond te rijden voor de verkoop, zijn erg welkom. Graag vooraf een mailtje sturen naar chiroreinaertlochtristi@gmail.com . Geïnteresseerden kunnen ook langskomen in de Chiro-lokalen in de Bosdreef om zelf een taart te kopen.

Op 30 oktober zullen de Keti’s terug een Halloweentocht organiseren op en rond het Chiro terrein. Meer info hierover volgt nog.

Het “Kip & frietfestijn” op 5 en 6 maart 2020 zal ook deze keer plaatsvinden in de turnzaal van Edugo Lochristi. Het werkingsjaar wordt terug besloten met een kampperiode van 16 tot 26 juli. De locatie is nog niet gekend.  Maar noteer alvast dat de ouders op 21 juli, nationale feestdag, hartelijk uitgenodigd zijn voor de bezoekdag. De Speelclubbertjes gaan dit jaar van 16 juli tot 21 juli en kunnen dus op de bezoekdag afgehaald worden. De Reinaertjes komen die dag dan toe en blijven tot 26 juli. De Aspi’s vertrekken al op 14 juli en komen op 28 juli terug, de Keti’s vertrekken op 15 juli en blijven – samen met Rakwi’s, Tito’s en Reinaertjes – tot 26 juli.

Chiro Reinaert in één foto vatten is nauwelijks nog mogelijk. Daarom namen we niet enkel een groepsfoto maar legden ook de afdelingen en hun leiding vast op beeld. U vindt het allemaal in onderstaande fotoreeks.

Fotoreeks Chiro Reinaert '20 - '21(klikken op foto om de reeks te openen).