Chris Corn verovert harten van WZC Sint-Vincentius

Bennie
0 reactie(s)
Chris Corn Lochristinaar Corona Zaffelare

© Bennie Vanderpiete

Sinds kort treedt Chris Corn op voor de bewoners van (woon-)zorgcentra. Gisteren was er het 2de optreden op Lootse bodem, deze keer in WZC Sint-Vincentius in Zaffelare. En Christophe veroverde er vele harten.

Onze Music on Sundays van 29 maart was helemaal gewijd aan Christophe Versaevel. De Lootse singer-songwriter post dagelijks een filmpje op de facebookpagina van zijn alter ego Chris Corn. Elke avond een andere song, onder het motto “Music against COVID-19”, met maar één doel: mensen blij maken. Ook evenementenradio VROB pikte het item vorig weekend op in zijn programma “The Boss’ Choice”. Gisteren plaatste Chris zijn 25ste filmpje.

Christophe is niet enkel muzikant, maar ook hoofdbegeleider bij OOOC Luein. Hij ervaart zo dagelijks hoe deze coronacrisis weegt op de zorgsector. En dus besloot hij om op te treden voor de bewoners van de woonzorgcentra in de omgeving en - bij uitbreiding - in Vlaanderen. Het begon een tweetal weken geleden met het revalidatiecentrum Ter Lokeren en het WZC Hof ter Engelen. In Lochristi trad hij ook al op en trakteerde de medewerkers van het triagecentrum (sporthal ’t Veerleveld in Zaffelare) op 4 april op een mini-concert.

Gisteren was het de beurt aan het WZC Sint-Vincentius in Zaffelare. Heel wat van de 128 bewoners hadden, ruimschoots op voorhand, plaats genomen in de ontspanningsruimte beneden of aan de ramen van hun kamers. En ook het verzorgend personeel - allen met mondmasker - was massaal op post. Stipt om 15 uur begon Christophe er dan aan. Hij had zich met zijn gitaar, zijn micro en de nodige geluidsversterking opgesteld op het centrale grasplein aan de ingang. Juist aan het reuzegroot hart uit rode azalea’s.

Chris Corn had een playlist samengesteld in functie van het enthousiaste Zaffelaarse publiek. Heel wat “oude klassiekers” passeerden de revue: van “Let it Be” van de Beatles tot “Can’t help fallin’ in Love” van Elvis. Uiteraard applaus na het nummertje van The King, waarop Christophe antwoordde met “Jullie reacties geven me zoveel energie om dit te doen”.

Er was ook ruimte voor Nederlandstalig werk, denk maar aan “Ik mis je zo” van Will Tura en “MIA” en een aantal ambiancenummers. “Een ster” van Stan Van Samang werd meegezongen met het vieruurtje (een ijsje met chocolade) in de hand. De tekst van “Ik hou van U” werd coronagewijs aangepast: “Geef me een kus” werd vervangen door “Zwaai me een kus”.

Heel wat wandelaars en fietsers die kort halt hielden om van op afstand ook even te genieten van dit optreden. Smartphones werden vlug bovengehaald om te filmen. En dat alles met respect voor de nodige “social distance”.

Wie ook even kwamen piepen waren Juliette en haar mama. De 7-jarige Juliette Van Driessche loopt school in “De Eikenkring” en is fervent knutselaar. Elke dag brengt ze een zelfgemaakt werkje naar het woonzorgcentrum: een naaistukje, een tekening, een lentecollage of kaartjes. Die werkjes worden allemaal opgehangen in de inkomhal van Sint-Vincentius. En Juliette zal dit blijven doen tot ze terug naar school mag. De jonge meid werd – volkomen terecht – tijdens het optreden even in de bloemetjes gezet. Net als bewoonster Miriam die gisteren haar 65ste verjaardag vierde. Chris Corn verraste haar met “Happy Birthday” van Stevie Wonder.

Toen na 50 minuten, de laatste noten van “Yesterday” van The Beatles uitstierven, kwam onmiddellijk de vraag “je gaat toch nog bisnummers spelen”? Een vraag die niet in dovemansoren viel. Magda en Frans hoorden graag nog een nummertje van Ronan Keating. Echt afsluiten deed Chris Corn dan met MIA. Waarna er, op vraag van Lochristinaar, een groepsfoto kon genomen worden. Maar eentje waarbij iedereen minstens op 1,5 m stond.

Het is voor artiesten geen gemakkelijke periode. Niet enkel beleven ze nu de lockdown, maar iedereen voelt al aan dat heel wat zomerfestivals zullen geschrapt worden.

We werden met de nieuwe groep Walis volop geboekt” aldus Christophe achteraf. ”Als de Gentse feesten niet zullen plaatsvinden, en dat lijkt er aan te komen, dan zal ik in het totaal meer dan 30 optredens geannuleerd zien. Maar ik ben heel blij dat ik hier kan optreden voor die mensen. Dit geeft me zoveel zinbeleving. En de mailtjes van de woonzorgcentra stromen binnen. Volgende week is er een dag met 5 optredens.” 

Op dit ogenblik zijn er aanvragen lopende van o.m. dagcentrum Mozaïek (Oostakker), Woonzorgcentrum Sint-Eligius, Brandweer Gent, en OCMW Wachtebeke.

Bezige bij die Christophe. Een man met een gouden hart. #Lokaleheld

Onder onze fotoreeks vindt u nog de filmpjes die we maakten toen Chris Corn Hallelujah” van Jeff Buckley (maar wereldberoemd in de versie van Leonard Cohen) en "Leef" van Andre Hazes jr bracht. 

Fotoreeks (klikken op onderstaande foto om de reeks te openen)

Video "Hallelujah" - Chris Corn

Video "Leef" - Chris Corn