Chris Corn zorgt voor dubbel feest in WZC Sint Pieter

Bennie
0 reactie(s)
Chris Corn in WZC Sint Pieter Lochristinaar

© Tekst & Foto's Bennie Vanderpiete

23 optredens deed hij al in zorgcentra verspreid over heel Vlaanderen. Het 24ste optreden was een thuismatch. Gisteren verblijdde Christophe, alias Chris Corn, de bewoners en het personeel van WZC Sint Pieter in de Bosdreef met een muzikaal intermezzo.

Chris Corn: meer dan 50 optredens?

“Dit is inderdaad mijn 24ste optreden in een zorgcentrum” aldus Christophe. “En ik heb een lijstje met nog eens 30 aanvragen. Ze komen vlotjes binnen, de verzoekjes om op te treden. Soms zelfs van de zorgcentra waar ik al eens ging spelen en die graag een 2de concert zouden willen. Maar ik ga eerst proberen om iedereen eens te plezieren.
Je mag het ook niet onderschatten. Het is mentaal wel zwaar. Er worden van die optredens heel wat filmpjes en foto’s gepost op de sociale media. En dat levert ongelooflijke reacties op. Vrijwel elke avond zit ik zeer geëmotioneerd aan het scherm van mijn PC. Onlangs had ik een optreden voor een palliatieve afdeling. Kort nadien kreeg ik dan een berichtje: “Bedankt Christophe, dankzij jouw optreden hebben we op een mooie manier afscheid kunnen nemen.” Ik kan je verzekeren, dat doet wat met een mens”.

Optreden WZC Sint Pieter

Gisteren trad Chris Corn dan op voor de bewoners en het personeel van het WZC Sint Pieter in de Bosdreef. Net als Seppe en Peter, twee weken eerder, diende het mini-concert tweemaal gespeeld. Een eerste groep bewoners verzamelde op het terras aan de zijde van het Fazantenhof, de anderen zaten onder de parasols op het verharde gedeelte naast de hoofdingang. “Niets abnormaals” aldus Christophe “er zijn centra waar ik op 4 plaatsen moest optreden”.

Openen deed Chris Corn met “It’s only natural” van Crowded House. “Niet ongerust zijn, ik ga ook nog veel bekende liedjes zingen” zei Christophe net voor hij het tweede liedje, een song van Filip Robrecht inzette. En bij het 3de nummer, een erg mooie versie van “Hallelujah”, was het al raak. Er werd duchtig met de armen gezwaaid. En gezongen. Op een hoekje van het terras, danste een bewoner met een van de verzorgsters.

Niet enkel de ca 25 rusthuisbewoners en hun verzorgers genoten. Heel wat wandelaars en fietsers hielden kort halt om even te luisteren. Smartphones werden bovengehaald om te filmen. En dat alles met respect voor de nodige “social distance”. Na een 10-tal liedjes was het tijd om te verhuizen naar het andere terras.  

Daar was – met paletten en houten planken – een heus podium gebouwd onder de bomen. De 35 bewoners die daar samen zaten, hadden vanop afstand al mee kunnen luisteren naar het eerste optreden. Maar het repertoire van Christophe is zo uitgebreid en dus hij speelde een heel andere set voor die tweede groep luisteraars. Onder meer hele mooie covers van “Liefde van later” van Herman Van Veen en “Yesterday” van The Beatles. Veel sfeer bij “Een ster” van Stan Van Samang en “Leef” van André Hazes jr.

Toch moest Christophe ook hier - op algemeen verzoek - “Hallelujah” spelen. Het nummer wordt stilaan een klassieker in het repertoire van onze Lootse singer-songwriter.
Eindigen deed hij  - nadat hij bijna 2 uren gemusiceerd had - met “een ode aan alle mensen die zorg dragen voor de bewoners van Sint Pieter”.  Al werd de tekst van “Ik hou van U” lichtjes aangepast. “Geef me een kus” werd vervangen door “Zwaai me een kus”.

Zo was het gisteren dubbel feest in WZC Sint Pieter. Nadat een dag eerder duidelijk werd dat geen enkele bewoner besmet is met Covid-19, waren er nu de optredens van Chris Corn. Optredens die een welkome afwisseling vormden en heel wat sfeer brachten. Niets dan lachende gezichten.
Respect voor alle helden van de zorgsector en voor onze muzikale held in coronatijden: Chris Corn.

We namen niet enkel foto’s tijdens het optreden, we filmden ook Christophes versie van “Yesterday”. Het filmpje vindt u onder onze fotoreeks.

Fotoreeks Chris Corn @ WZC Sint Pieter (Klikken op foto om de reeks te openen)

Filmopname "Yesterday" door Chris Corn