Corona, Corona

Jean Marie
0 reactie(s)
Corona Lochristi

Tekst - Foto JMDB

Covid 19 is al even in het land. De maatregelen verstrengen mondjesmaat. Stilaan valt het allemaal even stil tot dat kwaadaardig beestje dat we niet zien, horen, ruiken of voelen (tenzij te laat) snel wegebt en ons vooral niet treft. Hoe zit het in Lochristi?

Scholen

Zij mogen de deuren niet sluiten tot er vanuit Brussel daartoe wordt overgegaan. Minister Weyts pleit er alvast nu voor ieder kind thuis te houden. Wat contradictorisch misschien als je ziet dat de buurtpleintjes in principe verboden terrein zijn geworden.Corona Lochristi

Ze zijn nog slechts met weinig, die kinderen die richting schoolopvang trekken. Voor de gemeentelijke basisschool Lochristi waren er dat maandag nog 43 in de lagere afdeling en 33 bij de kleuters. Dat zakte gisteren naar 26 in beide afdelingen. Vandaag nog 11 kleuters en 16 leerlingen lager onderwijs. Leerkrachten werken zonder mondmaskers, al worden onder het lerarenkorps maatregelen genomen richting risicogroepen (leeftijd – zwangerschap ..)

In Beervelde waren er maandag 13 leerlingen lager onderwijs aanwezig en 14 kleuters. Dat waren er vandaag nog slechts 4 in beide afdelingen.

Info? https://www.lochristi.be/nieuwsdetail/2465/coronavirus-extra-maatregelen---update-1803

Mondmaskers en extra inzameling

Corona Lochristi mondmasker

Na het debacle van de niet levering dreigde er een tekort. Gisteren werd hier een inzameling gehouden en die had succes.  Ze ontvingen tot nu toe 2.600 maskers, 35 veiligheidsbrillen en 200 overalls en schorten Verder 100 sets van masker, handschoenen en overalls.

IDM droeg hiertoe bij met de uitrusting waarmee asbest wordt ingezameld.

IDM

De recyclageparken werden wel stante pede gesloten door Minister Demir maar de ophalingen gaan gewoon door. Volg het via www.idm.be  of hun FB-pagina

Winkels

Alle noodzakelijke voorzieningen blijven open terwijl andere de deuren dicht doen. Zo ook garages (Toyota Willems) of winkelketens (Sleeplife) en buurtwinkels. De markt, die gisteren nog doorging en veel volk lokte, behoort nu ook even tot het verleden.

Handhaving

Voor wie er de kantjes blijft aflopen, werden er nu ook richtlijnen uitgevaardigd door de Parketten en heeft men sancties in het leven geroepen. De politie controleert, sluit eventueel en verbaliseert.

Het is stil op straat en velen zitten wat sociaal geïsoleerd. Kunnen niet doen wat ze graag doen. Het is maar tijdelijk. Laten we dat als prachtig kleurenspectrum nemen of toekomstperspectief.

Bewaar dat flinterdun laagje vernis dat beschaving heet en wees solidair.