Coronacijfers

Jean Marie
0 reactie(s)
Coronacijfers Lochristi

Tekst JMDB - Foto Prasesh Lomash

Vrijdag weten we misschien of we binnenkort terug naar de kapper kunnen? Hopelijk worden er ook andere versoepelingen doorgevoerd? al heeft Van Ranst daar een uitgesproken maar vooral negatieve mening over. Sommigen vragen zich dan ook af of we in een virocratie leven?

De Raad van State heeft alleszins de eis van campinguitbaters en vakantieparken ingewilligd omdat ze anders behandeld worden. Hoteluitbaters – B&B en vakantiehuisjes mogen klanten ontvangen en zij niet en dat is niet overeenstemmend met het gelijkheidsbeginsel.

Overlijdens

In 2020 overleden 127.134 Belgen en dat zijn er veel meer dan in andere jaren.

De oversterfte in Lochristi was zeer hoog met + 23.2%. In Moerbeke ging het nog harder met een oversterfte van liefst + 31.7%. Zelzate en Laarne bleven gespaard en daar waren er zelfs minder overlijdens met respectievelijk -3.1 en -4.2%.Corona speelde hierbij een zeer belangrijke rol vooral in de maanden april en november maar ook de hittegolf van augustus 202 eiste zijn tol.

Besmettingen

Gisteren stond het aantal infecties met COVID-19 hier op 63 en zo staat Lochristi op de 119de plaats (581 gemeenten). In 89 Belgische steden of gemeente zijn er minder dan 10 gevallen de afgelopen 14 dagen.

Intussen zijn al meer dan 285.000 mensen gevaccineerd waarvan zo'n 180.000 in Vlaanderen en dit quasi uitsluitend in woonzorgcentra.

Vlaanderen? zie https://www.laatjevaccineren.be/covid-19/vaccinatieteller

Woonzorgcentra

In Lochristi zijn de bewoners van het WZC Sint Pieter ook voor de tweede keer ingeënt en kwamen nu ook personeelsleden aan de beurt. In Zeveneken volgen ze en in Zaffelare is het nog grotendeels afwachten al werden er volgens de programmering gisteren ook al enkele vaccinaties gezet.