Coronamaatregelen verlengd

Jean Marie
0 reactie(s)
oud gemeentehuis Lochristi

Tekst - Foto JMDB

Ook hier slaat COVID-19 hard toe en testten in totaal al 608 Lochristinaren positief. In de afgelopen maand ging het bijzonder hard met 471. Het aantal patiënten uit onze provincie, die opgenomen zijn, bedroeg op 1 november 768 of een stijging van 49% tegenover 26 oktober.

Vandaag staat het cijfer voor Lochristi op 259 wat de afgelopen 14 dagen betreft maar tot vorige week was dit + 300.

“ Het aantal besmettingen in onze gemeente is nog steeds hoog. Daarom besliste het college van burgemeester en schepenen, na overleg met de gemeentelijke veiligheidscel, om het verbod op activiteiten van verenigingen te verlengen tot na de kerstvakantie. Dit is in lijn met de federale beslissingen. Voor kinderen jongeren dan 12 jaar evalueren we de situatie in de tweede week van december. Indien de cijfers gunstig evolueren, is voor hen een versoepeling eventueel mogelijk vanaf maandag 14 december. Op basis van deze verontrustende situatie is er helaas nog geen mogelijkheid om de lokale coronaregels te versoepelen. Daarom werd beslist om het verbod op activiteiten voor verenigingen te verlengen tot en met 3 januari 2021. Zowel de reguliere als niet-reguliere werking van vzw’s en feitelijke verenigingen, ongeacht de sector (o.a. sport, jeugd, cultuur,…), kunnen niet doorgaan.”

Voor kinderen jonger dan 12 evalueren ze de situatie in de tweede week van december. Indien de cijfers gunstig zijn, kunnen verenigingen een aantal activiteiten binnen hun reguliere werking voor -12-jarigen heropstarten vanaf maandag 14 december.

De gemeentelijke zalen en de zalen van het LDC worden niet meer verhuurd tot en met 3 januari.