Cultuurlaureaat Lochristi blijft voor het 2de jaar op rij vrouwelijk!

En heet Claudine Denert (61). De jury koos haar uit vier aan elkaar gewaagde kandidaten. Haar 'Art Journal' was het die de doorslag gaf. Een artistiek dagboek waarin iedere deelnemer aan de recentste editie van het kunstenfestival KOM X zijn artistiek ei kwijt kon.

Geboren in 1957 en van opleiding licentiaat wiskunde, startte Claudine eind de jaren ’80 met avondschool tekenen bij Hugo Van Der Vekens in Oostakker. Ze gaf zich over aan de klassieke onderwerpen die met pastel vorm kregen, maar opteerde later voor acryl. Het resultaat van haar kunde was onder meer eerder te bewonderen in ‘Kunst aan de Gang’ in het gemeentehuis, tijdens de Ambachtelijke Weekends en bij verschillende edities van KOM.

De keuze voor Claudine staat voor een metafoor van verbondenheid tussen kunstenaars en hun omgeving. Of zoals ze het zelf formuleerde:  ‘Het kunstzinnig dagboek is gegroeid en geworden wat het is: een hulde aan iedereen die bij KOM X betrokken was.’ En dat waren er heel wat.

Een rustgevende keuze ook is deze cultuurlaureaat, en dat is niet zo evident in tijden dat lokale kunstenaars hun kreten om meer ondersteuning vanuit het beleid en aangepast onderdak steeds luider en meer aanwezig klinken!

Scroll naar boven