Daar is POKERFACE!

POKERFACE is een kind toevallig geboren uit de Coronapandemie, zeg maar een geluk met een ongeluk. We laten Jean Pierre Van de Vijver het verhaal achter deze nieuwe partyband doen.

“In volle coronatijd zaten we – Luc, Willy en Jean Pierre – in augustus 2020 op een terrasje in Lokeren te balen, want alle optredens met Taxi Lane waren afgelast. Toevallig passeerde Gunter De Smet (uit Lokeren) en sloot zich bij ons aan. Een blij weerzien na meer dan 20 jaar. Luc, Jean Pierre en Gunter (bassist) maakten namelijk voor de helft deel uit van Velvet Spine (Lokerse feesten 1997). Oude koeien werden uit de gracht gehaald, idee en goesting om samen eens te jammen groeide. Luc was leadgitarist bij Velvet Spine maar is nu drummer. Om het jam-gebeuren compleet te maken, belden we gitarist Mathias ook op om eens mee te doen. Willy en Mathias zijn twee gitaristen die elkaar perfect aanvullen. De jam-sessie was een fantastische ervaring en Gunter opperde de idee om Nancy (Foxy – ook uit Lokeren) eens uit te nodigen. Nancy kende hij van vroeger als fantastische zangeres, zei hij. Nancy volgde een jarenlange opleiding in de Ozma Muziekschool. Ook Mathias volgde daar enkele cursussen zang en kende Nancy. En inderdaad, Nancy heeft een stem om  U tegen te zeggen.”

Pokerface - © Pokerface

“De stap werd snel gezet om samen eens te musiceren (toen kon het nog tot eind oktober). Jean Pierre, Willy, Luc en Mathias stelden ook vast dat iedereen rond hen eigen muzikale projecten opstartte en vonden dat zij met deze nieuwe setting ook de dode tijd konden vullen. Ze kozen ervoor om in de luwte van de Covid-pandemie een nieuwe liveband te stichten. Ze  willen een zeer gevarieerd programma kunnen aanbieden met nog meer variatie aan meerstemmigheid en liedjeskeuze dan wat ze tot nu toe  deden. Jean Pierre kwam met het idee om nog een extra zangeres bij de band te halen. Hij kende Christelle (miss Blue Diamond uit Oostakker), een professionele zangeres die op haar tiende al met haar vader op het podium stond. Ze kan zowel drummen als pianospelen en vooral zingen. Een verrijking naast Nancy, die samen 3 octaven aankunnen, warm en zacht, hard en fel. Plaats daar bovendien nog Mathias naast als voortreffelijke mannenstem, en je hebt een sterk vocaal team. Het kind had nog geen naam, we besloten het POKERFACE te noemen. Het klinkt gewoon goed, blijft hangen.”

Wat krijgen we te horen?

“Het repertoire focust zich op de ambiancesfeer, maar ook het intieme van de ballade krijgt een plaats. Met de coronamaatregelen is het nu moeilijk om samen te repeteren maar tegen juni zullen we klaar zijn, en ja, we zijn reeds geboekt voor enkele optredens. Maar we gaan niet voor onze beurt spreken, het is aan de organisator om groen licht te geven.”

Contact: Jean Pierre Van de Vijver –   pokerface_band@outlook.com  –  +32 496 91 93 39

Scroll naar boven