In de Bib

Jean Marie
0 reactie(s)
Krabbenmand met Marleen Merckx

De herfst komt wat dichterbij, valavond volgt de seizoenen en misschien grijpen we naar wat lectuur om kortere dagen leesrijk in te vullen. De bib als bron van inspiratie.

Voorleesuurtjes

Kinderen vanaf 5 jaar kunnen op 9 en 23 september 2015 van 15 tot 16 uur een voorleesuurtje meemaken die gevolgd wordt door een knutselactiviteit. De activiteit is gratis en reserveren gewenst via bibliotheek@lochristi.be – 09 356 60 73.

Er gaan zo’n 20 voorleesuurtjes door en op 2 september was er al een vergadering maar misschien kan je nog voorlezer worden?

Peuterboekjes

Als je peuter 15 maanden is, krijg je een babyboekenbon van Kind en Gezin en die kan je inwisselen in de bib voor 2 peuterboekjes. Je moet wel naar het consultatiebureau gaan om de bon op te halen. Meer informatie: www.boekbabys.be

Week van de geletterdheid

Ezelsbank

Zo’n 10 % van de jongeren is niet geletterd. In de bib vinden rond dit thema 2 activiteiten plaats tijdens de week van de geletterdheid.

Op 8 september om 20 uur komt ambassadeur geletterdheid Jan Vanderhaeghen naar de bib. Hij was 7 toen hij op de ezelsbank mocht plaats nemen. Wat verloren energie dacht de leerkracht.

Hij durft nu op zijn 50ste nieuwe uitdagingen aan en een boek lezen. Ook mails schrijven en versturen of deelnemen aan praatprogramma’s op TV zijn niet langer taboe. De activiteit is gratis maar inschrijven noodzakelijk via bibliotheek@lochristi.be – 09 356 60 73.

Krabbenmand

Deze theatermonoloog van Marleen Merckx (Simonneke uit Thuis) kun je genieten op 25 september om 20 uur in de bib, Koning Boudewijnlaan. Het is gebaseerd op het boek ‘Ik ben iemand/niemand’ van Guy Didelez en Lieven de Pril. Het is het verhaal van Emilie, 40, over armoede, hun relatie, gepest worden en ruzies. Ook deze activiteit is gratis maar vooraf reserveren verplicht via bovenstaande mail en telefoon.