De Kring wordt ontwikkeld

Jean Marie
0 reactie(s)
De Kring Dekenijstraat Lochristi

Tekst JMDB - Foto © Bennie Vanderpiete

Vzw SC Reinaert - eigenaar van De Kring - gaat in zee met Con-Struct BV voor de herinrichting van de Parochiale Kring in Lochristi.

De Socio-culturele vzw Reinaert heeft verschillende lokale werkgroepen en ook verenigingen in Hijfte, Beervelde, Zaffelare en Lochristi en ondersteunt diverse organisaties. Ze is ook beheerder van gebouwen waaronder De Kring in de Dekenijstrraat. Deze week werd een overeenkomst gesloten met de firma Con-Struct BV om deze site te her ontwikkelen.

Het gebouw is niet beschermd, sterk verouderd en JH Lodejo verhuist binnenkort.

“ Daarom heeft VZW SC Reinaert ervoor gekozen om op zoek te gaan naar een partner die deze site kwalitatief kan omvormen waarbij men uitging van volgende prioriteiten:

  • Het project dient een multifunctionele zaal te bevatten die zal gebruikt worden voor socio-culturele activiteiten en zal beheerd  worden door de vrijwilligers van de VZW. Ook hier is het doel om mensen uit Lochristi samen te brengen.
  • Duurzaamheid en ecologie zijn belangrijke aandachtspunten.
  • Het resultaat dient kwaliteit uit te stralen.
  • Er moet zeker gelet worden op een goede bereikbaarheid, toegankelijkheid en parkeergelegenheid.”

Con-Struct kennen we al even. Ze geven ook invulling aan het Feestpaleis in Beervelde.

De vzw heeft ervoor gekozen om in het project ‘De Kring’ wonen, leven en samenkomen centraal te stellen. Hiervoor hebben ze een concept ontwikkeld dat aansluit bij hun visie en wensen.

bestuur vzw De Kring Lochristi

Foto © Bennie vanderpiete

De volgende stap is nu om in samenspraak met diverse beleidsverantwoordelijken een voorstel in te dienen.

“ Hierbij zal zeker ook rekening gehouden worden met een resultaat dat in harmonie staat met de overzijde van de straat, waar zich de pastoriewoning bevindt met rondom zich een groene long.”

De uitvoering wordt verwacht in 2021-2022. Afhankelijk van de plannen is het wellicht mogelijk de gevel en zijn muurschilderijen te vrijwaren? Het is een uniek beeld die voorgevel.

Eerder verschenen over het gebouw en sgraffiti

https://www.lochristinaar.com/nieuws/wat-met-de-sint-niklaaskring-dekenijstraat

https://www.lochristinaar.com/nieuws/sgraffiti-dekenij-en-schoolstraat