De Kring wordt Residentie “De Dekenij”

Bennie
0 reactie(s)
De kring dekenij - © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete & JMDB

Iets meer dan een jaar geleden werd bekendgemaakt dat Vzw SC Reinaert - eigenaar van De Kring – in zee ging met Con-Struct BV voor de herinrichting van de Parochiale Kring in Lochristi. Dat gebouw is niet beschermd, sterk verouderd en JH Lodejo verhuisde ondertussen naar zijn nieuw gebouw. Het zal nu gesloopt worden en er komt een meergezinswoning met polyvalente ruimte.

Omgevingsvergunning

Vandaag deelde Peter Vermeulen van Con-struct mee : “Sinds woensdag 27 oktober hebben we de omgevingsvergunning. De affiche met de bekendmaking hangt uit, en tegen begin december 2021 is de vergunning definitief.

“We hebben gekozen voor de naam “De Dekenij”, enerzijds een logische verwijzing naar het gebouw aan de overkant (welke binnenkort verdwijnt in functie van het nieuwe park?), en anderzijds is dit ook een link naar de zomer- en wintermarkten die georganiseerd worden in en rond de Dekenijstraat.”

De Kring Dekenij - © JMDB

13 appartementen en polyvalente ruimte

“En zo komt Residentie “De Dekenij” weer een beetje dichterbij. In het kader van het gebouwenbeheer van vzw SC Reinaert is deze sinds 2019 al bezig met de voorbereidingen om van de vroegere Kring in Lochristi een mooie site te laten realiseren. Voor deze realisatie gaat de vzw in zee met Con-Struct BV van Peter Vermeulen. En nu de bouwvergunning is verleend, kan er een volgende stap in dit mooie project genomen worden. Zo wordt alles beetje bij beetje concreter en krijgt alles meer en meer vorm. Naast de 13 ruime flats zal er ook plaats zijn voor een polyvalente ruimte, een zaaltje zeg maar, waar mensen kunnen samenkomen om het gemeenschapsleven een waardige invulling te geven. Want dat blijft het uiteindelijke doel van de vzw, mensen samenbrengen.”

“Dat dit in de toekomst in Lochristi in de splinternieuwe, mooie, moderne en milieubewuste omgeving zal zijn van “De Dekenij” stemt de bestuursleden van SC Reinaert hoopvol in het vinden van een fijne ploeg Lochristinaren die hun schouders willen steken onder dit project, zijnde het beheren van deze polyvalente zaal en het organiseren van socio-culturele activiteiten. Voor mensen die het nu al voelen kriebelen is er één adres: info@vzw-reinaert.be

Al 11 appartementen verkocht

“Tijdens de aanloop naar de omgevingsvergunning hadden al vele mensen hun interesse uitgedrukt om een van de woongelegenheden te kopen, met als gevolg dat op vandaag reeds 11 van de 13 appartementen verkocht zijn!  De afbraakwerken zijn gepland voor voorjaar 2022 en we hopen op te leveren in het najaar van 2023.”