De oplossing van een 8-jarige voor een aanslepende ergernis

Claudine
2 reactie(s)
De oplossing van een 8-jarige voor een aanslepende ergernis

Tekst Claudine - Foto's Claudine/JMDB

Jarenlang al stoort men zich aan de afschuwelijke lelijkheid van de N70 in Lochristi. En jaar na jaar wordt de toestand er nóg driester.  Tot zover dat het gebeurt dat je je schaamt als er iemand vraagt vanwaar je bent.

 “Van Lochristi ? Ah, van de bloemen ! ” Glimlach. Dan komt die huiverige gelaatsuitdrukking en volgt er : “Maar die steenweg ! Dat weerzinwekkend gedrocht! “
Juist, dat vinden wij allemaal, het is een weerzinwekkend gedrocht. Kan daar nu écht niets aan gedaan worden ?

N70 Antwerpsesteenweg Lochristi
“Jawel,  daar kunt ge toch iets aan doen !” , dat zegt een achtjarig meisje als ze naar een foto van die commerciële wanordelijke urbanisatie kijkt.
“Kijk, ik ga die lelijke vlaggen gewoon overtekenen met bomen en met groen. Simpel hé”.

Op de N70 - na zeer korte afstand al - ben ik aan 100 vlaggen gestopt met tellen.  Scheef, onleesbaar, gescheurd, hoog, nóg hoger, versleten en omvergewaaid moeten die vlaggen klanten naar de handelszaken lokken. Met een hautaine vrijpostigheid plant elkeen zijn vlag zomaar langs de openbare weg. Die  kakofonie, zonder enige uniformiteit, leidt tot de chaos die er nu woekert.

Slim gezien Jaklien, als we elke vlag laten wegnemen en er een boom of een struik in de plaats planten,  groeit er een alsmaar dichtere boord groen langs deze baan “.

N70 antwerpsesteenweg Lochristi

Is het onrealistisch om die uitdaging aan te gaan? Is er genoeg durf om met een minimale kostprijs de huidige visuele vervuiling om te buigen naar een positieve klimaatbijdrage?  Waar wachten we dan nog op?

Lochristi, lanceer een competitie! Betrouw op de creativiteit van de handelaars en beoordeel - zoals bij de gemeentelijke wedstrijd  “mooiste eco-tuin” - hun inspanningen. Beloon het groenste baanwinkelcomplex  met een waardig en exclusief label .
Een groene steenweg dat is een opwaardering voor de commerciële zone. Bovendien onderscheidt zich de N70 op die wijze van alle andere identieke grauwe baanwinkel steenwegen.  Weet dat ook de consumenten liever winkelen in een aangename  buurt  met groene lommerrijke entourage.
Wij verlangen naar een oplossing en die kan simpel, gezonder en aantrekkelijk zijn.