“De roos van Casablanca”: win vrijkaarten voor toneel GBS

Bennie
0 reactie(s)

Bennie Vanderpiete

Op 17, 18 en 19 januari 2020 speelt het schoolteam van GBS Lochristi-Beervelde het toneelstuk “De roos van Casablanca”. Tickets kunnen nu al gekocht worden. Lochristinaar mag 5 vrijkaarten weggeven.

Het is steevast de eerste afspraak die we noteren in onze agenda voor het nieuwe jaar: de toneelvoorstelling van GBS Lochristi-Beervelde. Ook in 2020 brengt het schoolteam van de gemeenteschool terug 3 voorstellingen van een komisch stuk. Ondertussen al voor het 39ste jaar op rij. Dit jaar koos men voor “De roos van Casablanca”, een klucht van de hand van Luc Kerkhofs.

Luc Kerkhofs

Luc Kerkhofs zag het levenslicht op 2 augustus 1954 te Mol. Hij kreeg het schrijvers-virus al op jonge leeftijd te pakken. In 1990 begint hij met het schrijven van toneelstukken. Ondertussen prijken meer dan 50 komedies, een enkel drama en een monoloog op zijn palmares. Vanaf 1992 leverde hij tientallen scenario's aan de Vlaamse Tv-zenders voor succesreeksen als FC De Kampioenen, Slisse & Cesar, Nonkel Jef, Gaston en Leo, enz.

De toneelstukken van Luc Kerkhofs zijn in heel Vlaanderen gekend. “De mensen willen lachen, gieren en brullen als ze een toneelvoorstelling bijwonen. Maar ze willen vooral genieten van de dingen des levens, van alledaagse zaken, soms wat uitvergroot en aangedikt door de auteur, maar meestal met een saus van onmiskenbare vriendschap” aldus de auteur.


 

“De roos van Casablanca”

René (Freddy De Wilde) is al 30 jaar getrouwd met Matil (Sophie De Geest) en heeft heel zijn leven gewerkt als chef van de kuisploeg in de fabriek.  Hun zoon Theo (Robin Verschuere) leeft van een werkloosheidsuitkering en ook het leven van hun dochter Francine (Kimberly Duyck) loopt over een hobbelig pad. Matil en René namen bovendien Erna (Silke Poelman), de gestoorde zus van René, in huis. 
Door enkele fameuze blunders en tegenslagen heeft het werkmansgezin het erg moeilijk om de eindjes aan mekaar te knopen. Ze leven voortdurend op het randje van het bankroet. En dan is René nog verknocht aan modeltreinen, ook geen goedkope hobby.
René ziet uiteindelijk maar één oplossing: ze zullen van hun huis een massagesalon maken om zo geld in het laatje te krijgen.  Buurvrouw Julia (Isabelle Schatteman) kent de knepen van het vak en zal helpen. De eerste klanten dagen op maar komen uit onverwachte hoek. Als zijn vriend Martin (Rony De Smet) en zijn baas (Tuur De Cooremeter) opduiken, moet René op al zijn fantasie beroep doen om alles in goede banen te leiden.  En dan is er nog schoonmoeder Bet (Nancy Raes) die wil komen inwonen. Als ook nog de dokter (Cristine Poppe) langskomt is het hek helemaal van de dam.

Kaarten kopen

“De roos van Casablanca” wordt 3 maal opgevoerd in de sportzaal van GBS Lochristi: op vrijdag 17 en zaterdag 18 januari om 20 uur en op zondag 19 januari om 15 uur. Kaarten zijn te verkrijgen in voorverkoop bij het personeel van de gemeentelijke basisschool. U kan ook kaarten bestellen bij het secretariaat van de GBS Lochristi (mail: secretariaat@gbslochristi.be of telefonisch 09 331 53 61) maar deze dient u dan binnen de kortste keren af te halen en te betalen. Kaarten kosten in voorverkoop 8 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. De volwassenen betalen de dag zelf aan de kassa 10 euro.

Of kaarten winnen?

Onze 10 acteurs zijn al vlijtig aan het repeteren onder de leiding van oud-juf Micheline Lisabeth.
Bij het toneelstuk dat de gemeentelijke basisschool in januari 2019 opvoerde had Juf Micheline nog een dubbele taak. Ze nam toen niet enkel de regie op zich, maar speelde als Moeder-Overste ook een hoofdrol. Wie de naam van dit stuk nog weet en die – uiterlijk op dinsdag  10 december - mailt naar info@Lochristinaar.com , kan één van de 5 vrijkaarten winnen die we mogen weggeven.
(Kleine tip: https://lochristinaar.com/nieuws/met-de-zegen-van-de-heer-–-toneel-gbs... )

Veel succes.