De Rozelaredreef is één maand lang Lo-artdreef

Bennie
0 reactie(s)
Lo-Art op dreef - Aankond - © Lo-Art

Het had eigenlijk vorig jaar in de meimaand moeten doorgaan, maar uitleggen waarom deze kunstexpo niet heeft plaatsgevonden is een open deur intrappen. “Lo-Art op dreef”, vanaf zaterdag a.s. tot eind mei.

Lo-art op dreef', en dit vanaf 1 mei. “Een datum die bol staat van de symboliek. Zo is er niet alleen de associatie met stoeten en optochten eigen aan deze Dag van de Arbeid, maar luidt die ook het begin van de Mariamaand in. Hoewel de hoogdagen van beiden al een stuk achter ons liggen, leven ze nog steeds onder ons. Mei is eveneens de maand dat de lente op kruissnelheid komt, wat de deelnemende kunstenaars aan de expo weten als geen ander."

Lo-Art op dreef - Aankond - © Lo-Art
"Getuige een 40-tal nestkastjes die ze artistiek onder handen namen. Los van elkaar, en niet geremd door thema of afspraak, laat iedere deelnemer er zijn signatuur erop – of erin – achter. Sommigen vertellen een verhaal, steken een wijsvinger op, doen nadenken. Maar ook de pure schoonheid van hoe een naakt vogelhuisje in een mooi jasje is gestoken, is het die de passant een halt toeroept. Ieder nestkastje is een miniatuurexpo op zich. Je kan er rond- of instappen, de verbeelding pleegt een machtsgreep op de dreef."

Lo-Art op dreef - Aankond - © Lo-Art

"Het met toeters en bellen open-wandelen van de expo op 1 mei zit er om voorzichtigheidsredenen niet in. Maar Lo-art nodigt graag iedereen uit om gedurende de meimaand eens een alternatieve bedevaart te ondernemen naar het kunstoord, in het verlengde van Loboskapel, om de traditie een artistieke zwenk te geven!” aldus de voorzitter van Lo-Art, Evarist Ganzelever.

Lo-art op dreef, van 1 tot 31 mei aan de bomen van de Rozelaredreef in Lochristi

Postkaarten met afbeelding van de nestkastjes zijn te koop bij de leden van Lo-art. Info: roger.praet2@telenet.be of 0485 738494

Lo-Art op dreef - Aankond - © Lo-Art
(Afbeeldingen © Lo-Art)