De Schaduwvriend

Marleen Rogiers
1 reactie(s)
De Schaduwvriend

Tekst Marleen - Foto Bennie Vanderpiete

De nachtmerrie is nog maar net begonnen.

Charlie, Paul, James en Billy, vier pubers en klasgenoten uit Gritton, experimenteren met lucide dromen. Een ondergronds klaslokaal en een spookachtig en duister bos zijn hun werkterrein. Tot er een dode valt, vermoord met talloze messteken. Ze hebben een klasgenoot gruwelijk vermoord. Charlie is spoorloos.

Voor Paul was het 25 jaar geleden een vlucht, weg van Gritton, om nooit meer terug te keren. Alles veilig weggestopt in een donker hoekje in zijn hoofd.

Dan wordt Pauls dementerende moeder opgenomen in een rusthuis, om er te sterven. Hij keert terug naar Gritton waar de tijd stil bleef staan. Alles is nog net als 25 jaar geleden. Het verleden haalt hem in. Noodgedwongen ziet hij zijn nachtmerries onder ogen. Het donkere bos is nog even beklemmend. In een schijnbaar helder moment waarschuwt zijn moeder Paul dat ‘ze binnen zijn geweest” en dat er “overal rode handen zitten”. Is dit een echte herinnering of fantasie? En er gebeuren gekke dingen, er wordt op zijn deur gebonsd, hij ziet een gedaante aan de rand van het bos.

de schaduwvriend

Het spookverhaal zet ons grandioos op het verkeerde been. Wat Is een droom en wat is realiteit? Waar is Charlie? Leeft hij nog? Laagje per laagje wordt het mysterie onthuld. Griezelig en spookachtig spannend in een beklemmende sfeer. Voor wie van spookverhalen houdt, dit is je kans!

North. Alex. De Schaduwvriend. 2020. Nederlandse Vertaling Ambo/Anthos uitgevers.Amsterdam. ISBN 978 90 263 5359 8