De vonken vlogen eraf met Het Ras van Rikus

Je kon deze laatste editie van Wintervonken in zaal Sfeervelde in Beervelde gerust een stuiptrekking van de winter noemen. Buiten floten enkele moedige vogeltjes, binnen zong het Ras.

De groep rond Eric Wattenberghe bevestigde afgelopen zaterdag nog maar eens hun muzikale plaats in het lokale collectieve geheugen. Dat het een goeie keuze was van de VZW Reinaert om deze authentieke Lootse folkgroep op de agenda te zetten, bewees “baksken vol” daar onder de kerktoren.

En laat het nu net datgene zijn wat zich in de schaduw van kerktorens afspeelt, dat het decor vormt van hun liedjesteksten. Volks en zeker heel herkenbaar voor wie ooit de cassière van Delhaize in de ogen keek of in een kiekenstront trapte bij het buitenspelen! Een tijdloos en universeel gegeven op ambachtelijke wijze verklankt.

Met een aantal nieuwe nummers, waaronder een onversneden liefdesverklaring aan “iemand die in het publiek zit”, en vocaal geflankeerd door Veerle Herremans, oversteeg de groep zijn klassiekers.

Dat de opbrengst van deze avond naar Voedselbanken Lochristi gaat, illustreert dat het Ras van Rikus en de organisatie rond het optreden voeling hebben met de echte wereld.

(Her)beleef 3 nummers van het optreden van Ras van Rikus met onderstaande filmpjes.

“Woemak en Woemak en Woemak”

 

 

“De kassière”

 

 

“Op een mooie Pinksterdag”

 

Scroll naar boven