De Zaffelaarse Belevenissen: 5 duo tickets te winnen voor Bart Peeters!

Bennie
0 reactie(s)
Zaffelaarse Belevenissen - © Hugo Van Beveren

Tekst Bennie Vanderpiete © Titelfoto Hugo Van Beveren

De Zaffelaarse Belevenissen (19 t/m 22 augustus) zijn aan hun 10de editie toe. Lochristinaar.com mag 5 duo tickets weggeven voor de concertavond met de absolute headliner Bart Peeters. Voor alle optredens zijn nog kaarten beschikbaar, maar snel zijn is de boodschap.

“Een zomer zonder Zaffelaarse Belevenissen is geen echte zomer”, schreven we in 2020. We zaten toen midden in de coronapandemie waardoor zelfs een light-editie van het evenement niet kon doorgaan. Dat is gelukkig verleden tijd en Thierry Van Hecke en zijn team hebben dit jaar voor de 10de editie van hun festival een absolute topaffiche samengesteld.

Vrijdag 19 augustus: de retroavond

Openen doen de Zaffelaarse dit jaar met een hommage aan ABBA, de Zweedse Cultband die in 1974 het songfestival won. ABBA4U is een 8-koppige live band met professionele muzikanten die allemaal hun sporen verdiend hebben bij tal van artiesten uit het Belgische muzieklandschap (K’s Choice, Vaya Con Dios, Gunther Neefs, Soulsister, Paul Michiels, Mama’s Jasje, Boogie Boy, Philippe Robrecht, …). Hun liefde voor de muziek van ABBA bracht hen bij elkaar en sindsdien treden ze al meer dan 10 jaar samen op. ABBA is terug van nooit helemaal weggeweest en dat zal u gedurende anderhalf uur horen en zien. Na ABBA is het dan tijd voor Sven Ornelis. De bekende radiopresentator (o.m. Donna, Q-Music en nu Joe FM) en deejay die sinds een paar jaar in Lochristi woont zal een uur lang dansbare hits draaien. Hij zal zo een feestje op gang trekken dat deejay MC Dries nadien verderzet tot in de vroege uurtjes. De deuren gaan op vrijdag 19 augustus open om 19 uur, ABBA4U geeft er een lap op vanaf 21 uur en de toegang is gratis.  

Zaffelaarse Belevenissen - © Zaffelaarse Belevenissen

Zaterdag 20 augustus: de feestavond

Mama’s Jasje was vooral in de jaren ’90 erg succesvol met hun Nederlandstalig repertoire. Hits als “Doe het licht maar uit”, “Eén nacht alleen” en “Als de dag van toen” staan in het Vlaams collectief geheugen gegrift. 2020 was het jaar van de grote comeback van Mama’s Jasje, de band rond zanger Peter Vanlaet. Er was niet enkel de succesvolle passage in Liefde Voor Muziek. Ook hun album “30 jaar – De Jaren Van Verstand” was goed voor goud en de daaropvolgende tournee was erg succesvol. Enkele weken terug pakte de band - tijdens de Gentse feesten – een stampvolle Korenmarkt in om (in ontbloot bovenlijf) te eindigen met een ode aan Luc De Vos. Benieuwd of ze dat in Zaffelare ook zullen doen.

Na Mama’s Jasje is het dan deejay-time met eerst DIMARO, ook al een inwoner van Lochristi. Hij draaide enkele weken terug nog op Tomorrowland en doet dat nu ook op de Zaffelaarse Belevenissen. Omstreeks middernacht maakt hij dan plaats voor DJ Regi. Die maakt die avond (samen met Emma Heesters met hun hit “Zwaartekracht”) eerst nog kans op de Zomerhit 2022 van radio 2 en zal daarna gedurende anderhalf uur het Zaffelaars feestje tot een hoogtepunt brengen, waarna het terug aan MC Dries is. Ook op zaterdag gaan de deuren om 19 uur open, Mama’s Jasje treedt om 21 uur op en tickets voor die avond kosten 15 euro.

Zaffelaarse Belevenissen - © Zaffelaarse Belevenissen

Zondag 21 augustus: de concertavond

Ine Tiolants uit Limburg maakte aanvankelijk muziek, vooral covers, onder eigen naam en won in 2018 de “MNM Rising Star” award. Een jaar later mocht ze een platencontract tekenen bij Universal Music en ze treedt sindsdien op als Emmy D’Arc. In 2021 volgde haar debuut-EP met enkele erg sterke nummers en op 14 juli mocht ze optreden als voorprogramma voor Sting op Gent Jazz. In Zaffelare zal ze hetzelfde doen, maar dan voor Bart Peeters. Emmy D’Arc is een groot talent dat in haar eentje, en met een gitaar rond haar nek, het Zaffelaars publiek zal inpalmen. Om 21 uur is het dan aan Bart Peeters en zijn begeleidingsband “De ideale mannen”. “Ik probeer al vele jaren om Bart Peeters naar Zaffelare te krijgen” aldus organisator Thierry Van Hecke. ”Ik was uitermate gelukkig toen ik in januari de bevestiging kreeg dat hij deze keer kon komen. Bart Peeters speelt deze zomer maar op een 5-tal festivals en daar zijn de Zaffelaarse Belevenissen bij. Wij zijn heel erg trots met deze headliner op onze affiche”. Bart Peeters voorstellen hoeft eigenlijk niet meer. Ook in Zaffelare zal deze energieke artiest voor vuurwerk op het podium zorgen. Het wordt ongetwijfeld een avond vol ontroering en ambiance.

Zaffelaarse Belevenissen - © Bennie Vanderpiete
 
Edje Skja en de Pilchards vormen de perfecte afsluiter voor deze concertavond. De band maakte de voorbije 14 jaar als coverband heel wat naam en faam in het live-circuit. Ze waren ook dé revelatie van de Zaffelaarse Belevenissen 2019 en waren in 2021 ook van de partij. Iedereen herinnert zich nog hun wervelende show met een mix van Vlaamse schlagers, funk, New wave en rock. Een show vol populaire hits, overgoten met een stevig rock-sausje, die om 23 uur begint.

De deuren gaan voor deze concertavond open om 17 uur en Emmy D’Arc begint er al om 19 uur aan. Tickets voor deze avond kosten 25 euro.

Maandag 22 augustus: de seniorennamiddag

Op de slotdag van de Zaffelaarse Belevenissen mogen de senioren terug aanschuiven aan de koffietafel en genieten van Nederlandstalige muziek. Conny Brooks is al jarenlang een vaste gaste op de Zaffelaarse Belevenissen. Als jong meisje was ze al bezeten van muziek. Sinds 2005 heeft ze enkele eigen singles op de markt, waaronder “Ik droom nog van jou” en “Onder duizend sterren”. En het publiek zal ook na Conny “lekker blijven hangen” want dan treden Margriet Hermans en haar dochter Celine op. Vlaanderen herontdekte dit jaar Margriet – ondertussen 68 lentes jong – dankzij haar deelname aan “Liefde voor muziek”. Een deelname die resulteerde in haar single “Lekker blijven hangen” waarmee ze meedingt naar de “Zomerhit 2022”. De toegang voor de seniorennamiddag bedraagt 5 euro en die betaalt u de dag zelf aan de ingang. Maar daarvoor krijgt u behalve de muziek ook een lekkere kop koffie en een pannenkoek. Deuren openen om 13 uur en Conny Brooks laat het swingen vanaf 14 uur.

Zaffelaarse Belevenissen - © Zaffelaarse Belevenissen

De Zaffelaarse Belevenissen praktisch

De tent van het festival staat – net als in 2021 – op het einde van de Kanunnik P.J. Triestlaan in Zaffelare. Er zijn maximaal 2.000 plaatsen per avond. De deuren sluiten uiterlijk om 03.00 uur. Voor wie met de wagen komt is er een circulatieplan met (gratis) parking in de Berkenstraat. Er zijn nog tickets beschikbaar voor de optredens van vrijdag, zaterdag en zondag. Die kan u kopen in krantenshop Skoebidoe of online bestellen via de website van het event ( https://www.zaffelaarsebelevenissen.be/ ). Bij een online bestelling betaalt u bovenop de toegang ook een kleine commissie. Snel zijn is de boodschap, zeker voor wat het optreden van Bart Peeters betreft. Sinds gisteren maakt de artiest ook reclame voor zijn optreden in Zaffelare en zullen de trouwe fans ook massaal tickets kopen.

Prijsvraag tickets Bart Peeters.

Lochristinaar.com mag 5 duo tickets wegschenken voor de concertavond met Bart Peeters. En dat doen we met volgende prijsvraag: “hoe noemt de begeleidingsband van Bart Peeters”? Mail het antwoord met uw naam en uw mailadres vóór woensdag 3 augustus om 23.59 uur naar info@Lochristinaar.com . Uit alle inzendingen met het juiste antwoord trekken we 5 winnaars. Die namen geven we door aan de organisatie en de tickets worden per mail bezorgd. Veel succes!

(TItelfoto en collage's met artiesten ter beschikking gesteld door organisatie Zaffelaarse Belevenissen)