Dementievriendelijke week

Jean Marie
1 reactie(s)
Week dementie 2019 Lochristi

Tekst - foto JMDB

Zaterdag 21 september is het Werelddag Dementie. Daarom staat de eerste week van de herfst op de zorg- en welzijnscampus in de Bosdreef volledig in het teken van dementie. Tijdens deze dementievriendelijke week worden er verschillende activiteiten georganiseerd.

Sinds enkele dagen kan je her en der al verwijzingen naar deze bijzondere week vinden. Verschillende handelszaken plaatsten een dementievriendelijke spreuk op hun etalage, die bezoekers en passanten even doet stilstaan bij de manier waar ze naar dementie kijken.

De dementievriendelijke week start op zondag 15 september met de theatervoorstelling ‘Pappie’ van Luk De Bruyker in de kerk van Hijfte. Hij brengt het verhaal van zijn vader die aan dementie leed.

Op maandag 16 september zal het wekelijkse geheugenkoor dat in het woonzorgcentrum Sint-Pieter plaatsvindt, uitzonderlijk voor publiek opengesteld worden. Samen met Simon Neyt (koor Malaika), zingen de bewoners liedjes van vroeger zoals ‘daar bij die molen’ en ‘que sera, sera’. Kom je graag die fijne interactie tussen muzikant & bewoners eens live meemaken? Spring dan gerust binnen!

Dinsdag 17 september staat een team van het woonzorgcentrum Sint-Pieter op de wekelijkse dinsdagmarkt met een kraampje. Hier kan je informatie krijgen over dementie. Wat is het? Hoe begint het? Hoe herken je de eerste symptomen? Met een kopje koffie en gebak van vroeger vertellen de medewerkers van het woonzorgcentrum je er graag meer over.

De hele week ben je van harte welkom op de afdeling Orchidee in het woonzorgcentrum waar mensen met dementie verblijven. Medewerkers ontvangen je graag voor een inlevingsmoment met de bewoners, met een kopje koffie erbij. Elke dag om 14 uur stellen we de deuren hiervoor open. Maar om deze beleving persoonlijk te houden, ontvangen we steeds maximum 4 personen per inleefmoment. Aansluitend is er uiteraard ruimte voor vragen en verdere informatie.

Voor de theatervoorstelling ‘Pappie’ kosten kaarten 6 euro. Deze zijn te verkrijgen in het dienstencentrum.

Voor het inleefmoment in de afdeling Orchidee is inschrijven verplicht. Dit kan via 09 238 32 18 of dienstencentrum@ocmwlochristi.be