Derde editie “Lo For Life “ terug XXL!!

Bennie
0 reactie(s)

Acht jaar is het ondertussen geleden dat Benjamin Bundervoet en Martin en Dorine Broer het sfeercafé Picasso openden in Dorp-West. Reeds enkele maanden na de opening namen Ben en Martin deel aan de zesde editie van Big Brother op VTM, waar Martin tweede eindigde in de finale.

Het zou trouwens niet hun enige passage op de televisie worden. In 2011 namen ze met een eigen ploeg, onder leiding van kapitein en ex-wielrenner Ludo Dierckxsens, deel aan het VIER-programma “de Pedaalridders”.
Maar de voorbije jaren bewezen Ben (39), Martin (37) en Dorien (32) vooral dat ze ondernemers zijn met het hart op de juiste plaats.

In navolging van de StuBru-actie “Music for Life”, begonnen ze in 2012 met een eigen glazen huis. “Lo For Life” was geboren. Gedurende drie dagen werden twee bekende Lochristinaren opgesloten in een glazen huis op de parking voor het café. De hele actie bracht toen net iets meer dan 15.000 euro op voor het goede doel. De opbrengst werd integraal geschonken aan het kinderkankerfonds Koester van het UZ Gent.

Vorig jaar volgde dan een tweede, kleinere, versie zonder glazen huis. En eerder dit jaar nam Ben, die u misschien ook kent als de Buffalo-mascotte van AA Gent, nog deel aan de Marathon des Sables. Toen ook schonk hij een cheque van 2.500 euro aan Koester.

Nu opnieuw de grote versie van “Lo For Life. Net als de eerste keer zullen er voor de Picasso een tent en een glazen huis opgesteld worden. Met allerlei acties zal geld ingezameld worden. En ook deze keer ten voordele van Koester. Tijd voor een gesprekje met de organisatoren.

“Op 26 december om 19.30 uur zullen een man en een vrouw, beiden bekend in Lochristi, hun intrek nemen in het glazen huis. Wie dat zijn houden we nog geheim maar één van beiden woont ook in onze gemeente. Zij worden gedurende 75 uren op water en brood gezet, zullen eten, leven en slapen in de container. Gedurende drie dagen zullen de mensen, mits een kleine bijdrage voor het goede doel, plaatjes kunnen aanvragen. We kregen toelating om tot middernacht muziek te maken aan het glazen huis, daarna doen we nog verder binnen in het café.
Verder staan er uiteraard ook tal van optredens op het programma. Vooral vanwege lokale artiesten, maar vermoedelijk zal ook Kurt Burgelman ons opnieuw verblijden met een optreden.

Ook dit jaar voorzien we terug een veiling, maar de rest van het programma wordt maar in de loop van deze week opgesteld.
Op maandag 29 december is er dan de grote slotshow. Stipt om 22.30 uur openen we de deur van het glazen huis en zal de cheque met de opbrengst overhandigd worden aan het lokaal comité van Koester.
Uiteraard hopen we beter te doen dan in 2012 en stiekem dromen we ervan om gemiddeld één euro per inwoner op te halen”. (Nvdr: wat zo’n 22.000 Euro zou betekenen). We zijn alvast gestart met de eerste acties."

Nu al kan je stickers kopen of plaatjes aanvragen in de Picasso. En we verdeelden zo’n 150 “spaarpotten” onder de lokale handelaars om bij hun kassa’s te zetten. Zo kunnen de mensen, als ze hun Kerstinkopen betalen, ook al even hun hart laten spreken.
Ook heel wat verenigingen en comités zullen de komende tijd acties op touw zetten om geld in te zamelen. Het programma zal dus goed gevuld zijn die drie dagen, met de optredens en de vele organisaties die het ingezamelde geld komen afgeven. “

Dergelijke activiteit organiseren, kost uiteraard ook heel wat geld. Langs deze weg dan ook een oproep voor kandidaat-sponsors. Zij kunnen contact opnemen met Martin ofwel telefonisch (0476/424796 ) of per mail (Broer_Martin@hotmail.com). In ruil krijgen de sponsors publiciteit op het evenement.
Meer informatie vind je ook op de website www.Loforlife.be of op de speciale facebook-pagina.

Inwoners van Lochristi, ze verwachten jullie massaal aan het glazen huis en..laat jullie hart spreken!!