Derde editie LODEJARDIN verloot 2 ballonvluchten

Jeugdhuis Lodejo organiseert voor het 3de jaar op rij hun zomerbar Lodejardin. 4 weken lang chillen in de tuin van de Dekenijwoning, af en toe een optreden meepikken of deelnemen aan tal van activiteiten. En wie weet, misschien wint u een ballonvlucht?

Lodejardin van 1 t/m 26 augustus

Voor het 3de jaar op rij tovert JH Lodejo de tuin van de Dekenijwoning om tot een gezellige “pop-up zomerbar”. Het startschot werd woensdag om 18 uur al gegeven met een receptie.
JH Lodejo had maar liefst 1.000 briefjes verstuurd naar buren en omwonenden om hen uit te nodigen voor een kennismakingsdrankje in de “chillste openlucht bar” van Lochristi. Bij die briefjes ook telkens een puzzelstukje. Daarover straks meer.

Openingsreceptie met eerste optreden

Zo’n 60 jongeren, buren en geïnteresseerden zakten af naar die openingsreceptie met alvast een eerste optreden. Larssen, een driekoppige Gentse band, speelde een set van een 40-tal minuten met allemaal eigen nummers. Hun “triphop” muziek deed bij momenten denken aan Bazart. Erg mooi.
Aan het standje van Que Chew niet enkel moderne kunst, maar ook allerlei lekkernijen van de “Vegan Pita Gyros Wrap” tot zelfgemaakte mattentaarten die heerlijk oogden!

Nieuw en gezellig concept

Het concept van Lodejardin wijzigde lichtjes t.o.v. verleden jaar, zowel qua inrichting als qua activiteiten. De bar gemaakt van paletten, de luifels en de gezellige zithoekjes bleven behouden. Voor het eerst wordt er gewerkt met een vast podium. Daar zullen – uiteraard – de optredens en deejay-sessies plaatsvinden. Dit jaar, vlakbij de bar, ook een Kubb-hoek.

Bij de ingang is er een “Woestuin” met 2 kippetjes en uiteraard een hoekje met hangmatten. Een van die kippetjes wist woensdag, bij het begin van de avond te ontsnappen, zodat de receptie begon met een heuse klopjacht.


 
Dit jaar ook terug een grote rommelmarkt, een reuzebarbecue en een optreden van Bluesy Muloosy op de slotdag. De Muziekschool van Lochristi en speelpleinwerking JOEPLA nemen ieder een volledige dag Lodejardin over. Dat gebeurt respectievelijk op 12 en 14 augustus. Vanaf nu zal de zomerbar 4 weken lang open zijn, van woensdag tot en met zondag, van 16 tot 23 uur. Maandag en dinsdag zijn de vaste sluitingsdagen. Gedurende die 4 weken zijn er tal van activiteiten. Maar u kan er ook gewoon passeren om gezellig iets te drinken. Dit jaar voor het eerst uit herbruikbare bekers. Al worden een aantal speciale bieren nog in glas geserveerd.

De groene workshops

In de “Woestuin” van Lodejardin lopen niet alleen kippetjes rond en worden er groentjes gekweekt. Er vinden ook 4 groene workshops plaats. Gisteren kon men er alles leren over zaaien.
Op zaterdag 11 augustus kan men er deelnemen aan de workshop ”plantenhanger maken” en op vrijdag 17 augustus leren de groene vingers er “enten”. En wie op donderdag 23 augustus graag een “cementen bloempot” maakt, is bij Lodejardin aan het juiste adres. De workshop “enten” is gratis, voor de beide andere activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd voor het materiaal. Voor elk van deze workshops werd een “facebook-evenement” aangemaakt. Inschrijven is via dit evenement mogelijk.

Rommelmarkt op zondag 19 augustus

De grote rommelmarkt vindt plaats op zondag 19 augustus op het terrein achter de kerk en in de tuin van Lodejardin. Tot op heden zegden ook al 6 standhouders toe die in november deelnamen aan “Makerskraam”, de beurs van JH Lodejo voor jong ondernemend talent. Deelnemen aan de rommelmarkt kost (slechts) 4 euro/stand. Inschrijven kan u binnenkort op de facebookpagina van Lodejardin 2018 of u mailt naar jolien@lodejo.be .
Na de rommelmarkt is er – ’s avonds om 18 uur – een optreden van Aerokorda. Deze driekoppige band brengt folkmuziek met Ierse en Slavische invloeden. Die dag blijft Lodejardin open tot middernacht.

Nog meer muziekoptredens en een barbecue op de slotdag

Een podium bouw je om gebruikt te worden en dus staan er nog meer muziekoptredens gepland. Op zondag 5 augustus is er een Kubb- en spellennamiddag. Die zal muzikaal opgeluisterd worden door “deejay Flor”. Op zondag 12 augustus neemt muziekschool Lochristi de “lead” op Lodejardin. Overdag zijn er tal van muzikale activiteiten en kan je een workshop “djembé” volgen. Om 21 uur treedt dan Liese-Lotte De Reu op. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Vrijdag 24 augustus is het podium gereserveerd voor Febe. Zij zal die avond covers en eigen nummers brengen met een splinternieuwe band, die zelfs nog geen naam heeft. Benieuwd!
Op de slotdag – zondag 26 augustus – is er de traditionele barbecue. Inschrijven kan u binnenkort op het bord dat aan de ingang van Lodejardin zal hangen. En ook dit jaar zal Bluesy Muloosy na het eetfestijn voor een spetterend slot zorgen. En dat slot mag dan uitzonderlijk tot middernacht duren.

2 ballonvluchten te winnen

Buren en omwonenden kregen, bij het schrijven van Lodejardin, een puzzelstukje. Ook alle bezoekers zullen de komende weken bij hun bestellingen aan de bar, een puzzelstukje krijgen.

In Lodejardin hangt nu een grote puzzel, waarin nog twee stukjes ontbreken. De gelukkigen die een van beide stukjes hebben waarmee de puzzel vervolledigd kan worden, winnen een ballonvlucht met de “Musicpower Balloon” van Stijn Vercauteren.
Voldoende drinken dus. Tot in Lodejardin!

 

Scroll naar boven