Dichteres Karen Droesbeke steunt SOS Kinderdorpen

Een van de dingen waar Karen kan van genieten in het leven is geven. Voor anderen zorgen, niet altijd evident, vertrekkend vanuit het dagdagelijkse leven. Maar toch zijn er inventieve manieren om het te doen.

'We moeten ook voor onszelf zorgen. Anders ga je er toch aan ten onder en heb je helemaal niets meer om te geven. We geven elke dag al zovele kleine stukjes van onszelf. Voor we het weten is de dag om en vallen de ogen toe', weet Karen. En om haar intentie meteen naar de praktijk te vertalen laat ze weten dat ze per vijf verkochte exemplaren van haar dichtbundel Doolhof in mijn hoofd – Over dwalen, zoeken en vinden, twee euro doneert aan SOS Kinderdorpen België. Deze actie loopt nog tot en met 31 december 2020. Op de eerste dag van het nieuwe jaar wordt het verzamelde bedrag overgemaakt. De bundel bestellen kan via https://bit.ly/3moZHNI . De verzending is gratis binnen België en Nederland.

Waarom SOS Kinderdorpen?

'Het raakt mijn hart dat er kinderen zijn die geen liefdevolle omgeving kennen. In de visie van SOS Kinderdorpen komt duidelijk naar voren dat ze voor elk kind nastreven dat het kan opgroeien met liefde, respect en onvoorwaardelijke zorg. Door SOS Kinderdorpen te steunen, draag ik een steentje bij. Tevens is mijn dichtbundel een zoektocht in het leven van een jongvolwassene. Ook voor hen zet SOS Kinderdorpen zich in. Ze helpen jongvolwassenen op weg tot ze sterk genoeg zijn om op eigen benen te staan. Want familie stopt niet als je achttien wordt. Familie heb je voor het leven. Deze inzameling ligt dus niet enkel dicht bij mijn hart, maar ik vind dat deze actie en doel tevens mooi bij elkaar aansluiten.

Het is een persoonlijk initiatief van mijnentwege. SOS Kinderdorpen België is ervan op de hoogte en reageert met veel enthousiasme en dankbaarheid.'
 

Met dit alles als inspiratie:
 

Armen om me heen, liefdevol en warm

Komt kabaal, zwaar en donker

Armen om me heen, troostend

Dragend naar ergens

Ongekend

Ongewenst

Alles verloren, wortels uitgerukt

Ik snak ernaar om te groeien

Te bloeien

Sterk

Krachtig

Volhardend

 

Wij hebben alvast één exemplaar te geef voor een snelle reactie die ons laat weten hoe de titel van de dichtbundel van Karen is. Je antwoord kan je mailen naar info@lochristinaar.com – Veel succes. 

Lees ook https://www.lochristinaar.com/blog/dolen-het-hoofd-van-karen op zoek naar het antwoord. 

Scroll naar boven