Dimitri roeit 512 euro bijeen voor Oekraïne

Bennie
0 reactie(s)
Dimitri 12 hour Row Ukraine - © Bennie Vanderpiete

Tekst en foto's © Bennie Vanderpiete

De gruwelijke beelden uit Oekraïne lieten Dimitri Cloeckaert niet onberoerd. Zaterdag roeide hij 12 uren om zo geld in te zamelen voor de slachtoffers van de oorlog. “12 Hour Row for Ukraine” bracht 512 euro op.

Dimitri 12 hour Row Ukraine - © Bennie Vanderpiete

Roeien voor het goede doel
 
Dimitri Cloeckaert (22) kwam 7 jaar geleden in Zaffelare wonen. Hij studeerde houtbewerking aan Edugo Campus Glorieux en was actief lid van JH ’t Kasseiken in Wachtebeke. Sinds enkele jaren werkt hij als technieker in het Cultureel Centrum ’t Gildhof in Tielt, maar woont nog steeds in Zaffelare.
Enkele keren per week vind je Dimitri bij Crossfit Endgame (Kerkstraat 39c, Zaffelare) waar hij traint. En daar organiseerde hij zaterdag ll. ook het event “12 Hour Row for Ukraine”.
Hij wou 12 uren roeien en – via sponsoring en verkoop van o.m. T-shirts en sweaters - geld inzamelen ten voordele van Oekraïne.

Dimitri 12 hour Row Ukraine - © Bennie Vanderpiete

Helse uitdaging

12 uren roeien, Dimitri had het voordien nog nooit gedaan. Uiteraard had hij getraind, maar nooit langer dan 3 uren. Deze keer moest hij het 4 maal zo lang volhouden. Toen we zaterdagnamiddag langsgingen voltooide Dimitri net zijn 9de uur. Het zomerse weer liet toe om buiten te roeien, onder een plooitent. Een ventilator zorgde voor een beetje afkoeling.

Dimitri 12 hour Row Ukraine - © Bennie Vanderpiete

Maar het was afzien bij de beesten. De fysieke ongemakken werden steeds groter. Rugpijn en een kramp in de schouder plaagden de roeier. Het was ook het eerste uur dat Dimitri (net) geen 10 km afhaspelde, daar waar hij de 8 uren voordien gemiddeld 10,938 km/uur roeide. Een goede massage tijdens de pauze van een half uur kwam net op tijd.

Dimitri 12 hour Row Ukraine - © Bennie Vanderpiete

Gelukkig waren er ook heel wat aanmoedigingen. Zo’n 25-tal personen kwamen in de loop van zaterdag ook even, of wat langer, roeien op een van de toestellen naast Dimitri. Zo ook zijn achterneefje Milan (10) die ook buur is van Dimitri in Zaffelare.  Zijn broer Mathis had ’s morgens al 2 maal een uurtje geroeid.

Dimitri 12 hour Row Ukraine - © Bennie Vanderpiete

126,72 km en 512 euro

De laatste drie uren waren, uiteraard de lastigste. Maar opgeven stond niet in het woordenboek van karaktermens Dimitri. Hij verbeet de pijn en klokte uiteindelijk af op 126,742 km. Dat is zowat de lengte van het Albertkanaal (129 km) dat van Antwerpen, over Hasselt en Maastricht, naar Luik loopt.  
Toch was er nadien nog een beetje energie voor een kleine “afterparty” met deejays Jorick Verschraegen (DJ Joricko) en Kevin Haegens.

Na een welverdiende nachtrust – “weinig pijn maar vooral goed stijf” liet hij weten aan Lochristinaar.com - kon dan het tellen van de opbrengst beginnen. Dimitri wou eigenlijk 5.000 euro ophalen, maar dat doel behaalde hij niet. Uiteindelijk leverde de hele actie 512 euro op die via het consortium 12-12 ingezet worden ten voordele van de mensen in Oekraïne. Een mooie, hartverwarmende prestatie die alle respect verdient. 

Benieuwd welke stunt Dimitri volgende keer uit zijn mouw schudt..