Dries Van de Broecke onderuit bij Olympisch debuut

Vandaag werd in Peking de reuzenslalom geskied. En, voor het eerst,  sneeuwde het op deze Olympische Winterspelen. Het zorgde voor een verraderlijke piste en moeilijke omstandigheden. En dat mochten ook de Belgische deelnemers ondervinden.

89 skiërs stonden aan de start voor de reuzenslalom. Onder hen onze landgenoten Sam Maes en Dries Van den Broecke, zoon van N-VA raadslid Wouter Van den Broecke uit Lochristi.
Sam Maes reed een goede race en was op weg naar een scherpe tijd, maar miste op het einde een poortje. Dries Van den Broecke was ook gebrand op een goed resultaat maar ging na iets meer dan 20 seconden in de fout. Beide Belgen eruit in de eerste run. 

De Zwitser Odermatt had na de eerste doorgang de beste tijd. De Sloveen Zan Kranjec stond halfweg op de 8ste plaats maar skiede een kanontijd in de 2de run.
Iedereen beet er zijn tanden op stuk, behalve Odermatt.
Hij startte aan de tweede run met een voorsprong van 0,78 seconden op de Sloveen. In de 2de race was hij 0,59 seconden langzamer dan Zan Kranjec maar dat volstond voor goud. De Fransman Mathieu Faivre pakte het brons. Slechts 54 skiërs haalden de eindmeet

Woensdag kan Dries Van den Broecke revanche nemen, dan neemt hij deel aan de slalom.

Scroll naar boven