Duiken met Blue Explorers

Jean Marie
0 reactie(s)
Blue Explorers Lochristi

In januari gaat deze duikclub het water in. Ze zijn nu al met 30 leden en wie goede voornemens heeft om volgend jaar eens lekker onder te duiken kan naar de infoavond op 11 januari 2017.

De trainingen zullen doorgaan elke woensdagavond in het zwembad van Puyenbroeck in Wachtebeke. Er worden ook maandelijks met de club gedoken in open water in België en in Nederland. Het is een Padi club waar iedereen welkom is voor duikplezier, opleidingen en trainingen.

Pascal Aelvoet, zakenpartner bij Print&Co is voorzitter en één van de bezielers. Hij is divemaster en start in 2017 zijn instructeuropleiding. Verder bestaat het bestuur uit Pieter de Stercke (evenementen), bakker Bart Baeten uit Hijfte (opleidingen en technische trainingen),Vanessa D’haen (secretaris en vertrouwenspersoon) en Anton Zenner (penning- en materiaalmeester).

Voorzitter Pascal Aelvoet

“ Ik zelf duik al van het jaar 2000, na eerst een paar initiaties op vakantie te hebben gevolgd, nadien samen met mijn vrouw in België de Padi open water opleiding gestart. Kort daarna zijn we een paar keer naar de Rode zee geweest op duikvakantie en sindsdien elk jaar overal ook gedoken op vakantie. 4 jaar geleden ben ik in een duikclub gestapt (later ook in het bestuur) en daardoor ook in België en Nederland beginnen duiken. Ondertussen duiken wij zeer veel in de Oosterschelde, Grevelingen, de steengroeven enz., waar echt zeer veel te zien is. Op een goede dag kun je gemakkelijk 5 tot 8 meter ver kijken en zie je honderden kreeften, oesterbanken, krabben, anemonen en allerlei soorten vissen.

Aangezien we allemaal ervaring hebben en gediplomeerd zijn binnen Padi, hebben we ook voor een Padi club gekozen (Padi is een internationale organisatie die je op elke vakantiebestemming wel terug vindt en waar je steeds op een veilige manier en volgens je eigen niveau kan duiken).”

Blue Explorers Lochristi

Start

Ze starten op 11 januari met informatie en een nieuwjaarsreceptie in het zaaltje boven de drankencentrale van Nico en Kathy De Clercq om 20 uur. Eerste training is gepland op 18 januari 2017. Ze trainen zowel op fysiek als op techniek en dit elke woensdagavond in het 3 meter diep bad van Puyenbroek. Organiseren ook veel clubduiken, weekend, jaarlijkse reis, club bbq en zelfs een heuse duikfuif.

“ Wat de reis betreft, deze houden we budgettair laag zodat iedereen meekan. Meestal gaan we naar Egypte (Rode zee is top 5 ter wereld om te duiken) en boeken we een all inclusive hotel voor ongeveer 500 euro per persoon inclusief vluchten, transfers, eten en drinken. Daar doen we dan 2 tot 3 bootduiken per dag. Andere duiklanden zijn Kroatië, L’Estartit in Spanje (net voor Barcelona, een duikreservaat), Corsica, enz. Je hebt inderdaad ook de exotische plaatsen (oa Malediven, Thailand, Bonaire) maar daar kiest iedereen zelf voor volgens zijn eigen budget.

Blue Explorers Lochristi

Kennis maken kan gratis

Duiken is eigenlijk niet echt duur maar je kunt het zo duur maken als je wilt natuurlijk, je kan alle materiaal nieuw kopen, maar er is ook een grote online 2e hands markt en velen starten met het huren van materiaal en af en toe een stuk aan te kopen. Voor de fysieke training heb je enkel een duikmasker, snorkel en zwembadvinnen nodig, voor de techniek training in het zwembad (om de 3 weken) heb je een trimvest, ademautomatenset en volle persluchtfles nodig die je in een duikshop of zelfs bij ons kan huren per keer. Ook voor de buitenduiken hoef je niet onmiddellijk materiaal te kopen, maar kan je gewoon een complete uitrusting huren. Voor de opleidingen hebben we nu 3 instructeurs: Bart, Nancy, en Sara Aelbrecht uit Beervelde. Maarten en ik zijn divemaster.”

Iedereen mag eerst 2 keer gratis meetrainen alvorens lid te worden van de club, 1 keer techniek (inclusief alle materiaal) en 1 keer fysiek.

Je kunt inschrijven op het evenement op de facebook pagina of via info@blue-explorers.be - www.blue-explorers.be - GSM 0474 69 55 42.

(Foto's: Blue Explorers)

Blue Explorers Lochristi