Eco tuin wedstrijd

Na de afgelasting vorig jaar omwille van COVID-19 organiseert de gemeente dit jaar terug een wedstrijd eco-tuinen. Wie graag deelneemt, kan zich nu al via www.lochristi.be/eco-tuinen inschrijven en je hebt nog tijd tot 26 mei 2021.

Begin juni contacteren ze de deelnemers voor een afspraak en vanaf half juni gaat de jury op pad. Kleine wijzigingen in de samenstelling van het vijfkoppige panel zodat een nieuwe en andere blik jouw tuin zal genieten.

“ Heb jij een ecologische tuin die niet alleen een lust is voor de natuur maar ook voor het oog? Neem dan deel aan onze wedstrijd Eco-Tuinen! Ook wie wil weten hoe ecologisch zijn ‘gewone’ tuin is kan gerust deelnemen.”

eco-tuinwedstrijd Lochristi

Wat is een ecologische tuin?

“ Een ecologische tuin is een tuin waarin de natuur ruimte krijgt. Je werkt er mét de natuur in plaats van tegen. Zo krijg je een tuin die rijk is aan planten en dieren. En zo help je de natuur! Want de oppervlakte aan tuinen in Vlaanderen is veel groter dan die van de beschermde natuurgebieden. En nee, een ecologische tuin hoeft geen wildernis te zijn!”

De tuin draagt bij tot het behoud en herstel van de kwaliteit van de natuur, het landschap, het milieu. Hierbij zet je de juiste plant op de juiste plaats en gebruik bij voorkeur inheemse soorten. Je zorgt voor een gelaagde begroeiing (vaste planten – struiken – bomen/klimplanten) en houd hierbij rekening met de groeidynamiek van planten.

Werk samen met de natuur voor een arbeidsarme tuin en (her)ontdek de schoonheid van de natuur in je eigen tuin om zo een harmonieuze samenleving van mensen, planten en dieren in de hand te werken.

Iedere inwoner van Lochristi kan met zijn tuin (ook voor- of achtertuin) deelnemen aan deze wedstrijd. De jurering is voorzien vanaf half juni 2021. De deelnemers worden persoonlijk gecontacteerd voor een afspraak en het bezoek duurt ongeveer 15 minuten.

Bloemenpracht

Prijzen

Elke deelnemer ontvangt een geschenk en wordt uitgenodigd op de prijsuitreiking met receptie. De eerste twintig laureaten, die meer dan 50% scoren, belonen ze met waardebonnen (ter waarde van 15 tot 110 euro).

Meer informatie en het inschrijvingsformulier? https://www.lochristi.be/eco-tuinen

Scroll naar boven