Edugo opent ORM klas

ORM of Open Ruimte Model is een nieuw project voor 1B in Edugo Lochristi. Het is een eerstejaars experiment voor leerlingen van de B-stroom dat vrijdagavond werd voorgesteld.

Men stelde vast dat voor sommigen de overgang naar het middelbaar onderwijs vrij groot, bijna te bruusk is. Hier kunnen de leerlingen op eigen tempo zelfstandig werken en hun eigen planning maken voor de ganse week. De evaluatie gebeurt op vrijdag en zo kunnen ze groeien doorheen het schooljaar en hun eigen leerpad beter uitstippelen.

Thema’s zijn Engels – Frans – Wiskunde – Nederlands en MAVO of Maatschappelijke Vorming.  Het lokaal is één open ruimte (voordien 2 klassen) waar diverse (zit)hoeken, tafels, borden, computers … staan en waar men ook even alleen kan gaan werken of lezen of ..  in de ‘stille hoek’.

De leerlingen komen uit het bijzonder onderwijs of hebben hun lagere school afgesloten zonder getuigschrift.

Anneleen, Aurélie, Els, Kathleen, Marie-Laure, Kathleen en Sophie zijn de drijvende krachten achter dit project. Zij nemen de pedagogische en lestaken op zich voor 40 leerlingen waarvan er bij de opening een aantal aanwezig waren om te tonen hoe het er echt aan toegaat.

Scroll naar boven