Een perfecte thriller

Marleen Rogiers
0 reactie(s)
Perfecte Misdaad

Tekst Marleen Rogiers - Foto JMDB ©

De vijfde in de reeks: Perfecte Misdaad.

Auteur Helen Fields werkte meer dan tien jaar als advocaat in Londen. Samen, met haar echtgenoot heeft ze een filmproductiemaatschappij in Los Angelos. Fantasie genoeg in huis! Haar boeken spelen zich af in het historische Edinburgh met inspecteur Luc Callanach, een Schot met Franse roots en zijn collega Ava Turner.

In “De Perfecte Misdaad” wordt het duo Callanach-Turner deze keer extreem op de proef gesteld. De dader is een sluwe en ernstig gestoorde figuur met een eigen logica die tot dramatische hoogtepunten leidt. Lezen op het scherp van de snee!

Als Stephen Berry dreigt van een brug te springen, kan een psycholoog hem overtuigen het niet te doen. Het lijkt een geslaagde interventie, tot Stephen enkele dagen later dood teruggevonden wordt onderaan een klif. Heeft hij nu toch gesprongen, of is hij geduwd? Het is moeilijk uit te maken. En er lijken meer verdachte zaken op te duiken. Een vrouw die helemaal niet suïcidaal was, wordt dood in bad gevonden; een man die terug zin kreeg in het leven wordt geëlektrocuteerd. Callanach en Turner bijten zich plichtsbewust vast in het onderzoek. Callanach worstelt ook nog altijd met het probleem rond zijn vermeende afstamming en er duikt een vroegere vijand terug op. Spannende avonturen. De kameraadschappelijke sfeer tussen de politieagenten zorgt voor een extra persoonlijke dimensie in het verhaal. De spanning blijft tot het einde.

Perfecte Misdaad cover Helen Fields

Maak zelf kennis met het opmerkelijke duo en doe mee met de wedstrijdvraag. Bij het juiste antwoord maak je kans op een exemplaar van het boek.

Wedstrijdvraag: welke stad is het decor van deze thriller? Stuur je antwoord (met adres om het te kunnen bezorgen) uiterlijk op 26 mei 2022 naar info@lochristinaar.com

Fields Helen. 2022.Perfecte Misdaad. Vanuit de schaduw slaat de moordenaar toe. Nederlandse vertaling Ambo/Anthos uitgevers, Amsterdam. Ernst de Boer en Ankie Klootwijk. 422 pagina’s. ISBN 978 90 263 5703 9

Update 2/6/2022: Mieke G uit Lochristi ontvangt het boek en sorry voor o zo veel andere geïnteresseerden.