Een vroege cadeausuggestie

Zeker voor de liefhebbers van spannende introspectieve romans. De nieuwste van Herman Koch. Een film met Sophia.

Nederlander Herman Koch heeft al een ganse boekenkast literatuur bij elkaar geschreven. Zijn internationale bekendheid kwam in 2009 met ‘Het Diner’. In 2020 verscheen ‘Finse Dagen’. En nu dus ‘Een film met Sophia’.

Herman Koch, televisie en radiomaker, acteur en schrijver is zeer goed geplaatst om een roman die zich afspeelt in de filmwereld te schrijven.

Het hoofdpersonage, de oudere filmregisseur Stanley Forbes werkt aan zijn comeback in Nederland. Hij raakt gefascineerd door Sophia, de 16-jarige dochter van kennissen.

Sindsdien speelt hij met het idee een film te maken met Sophia in de hoofdrol. Een jaar later is het eindelijk zover. De film zal opgenomen worden in Australië, ver weg van haar ouders en vriendje. Haar ouders zorgen toch al niet goed voor hun dochter, vindt hij. En meteen roept Forbes zichzelf uit tot vaderlijke beschermer van het jonge en kwetsbare meisje dat haar eerste stappen zet in een soms verdorven filmwereld.

Maar hoe rekbaar is vaderlijke liefde? Tot waar blijft het vaderlijk en niet onnatuurlijk?

Het is een gewaagd onderwerp in het Harvey Weinstein-tijdperk. De vraag die iedereen zich stelt: overschrijdt Forbes de grens van het fatsoenlijke? Het is een spannende roman geworden, die het hoofdpersonage Stanley Forbes aan het woord laat met veel ruimte voor zelfreflecties. Benieuwd waar dit uiteindelijk toe leidt? Hoe de film uiteindelijk in beeld wordt gebracht? En wordt het nu een film met of zonder Sophia? Met Koch weet je nooit en is het afwachten tot het laatst wanneer de intrigerende plot zich afwikkelt. Misschien win je wel het exemplaar dat hier verloot wordt en ontdek je het zo!

Wedstrijdvraag: bij welke uitgeverij verscheen het boek? Stuur je antwoord naar info@lochristinaar.com uiterlijk op 8 december 2021.

Koch. Herman. 2021. Een film met Sophia. Amsterdam. Uitgeverij Ambo Anthos. 276 bladzijden. ISBN 978 90 263 5304 8.

Uitslag: K L uit de Clivialaan mag het boek ontvangen. 

Scroll naar boven