Eregroet hulpdiensten en aankoop mondmaskers

Jean Marie
0 reactie(s)
erehaag zorgverstrekkers Lochristi

Tekst - foto JMDB

Vandaag brachten de hulpdiensten een groet aan de zorgverstrekkers in de woonzorgcentra en het Seniotel. De veiligheidscel besliste ook om 27.000 mondmaskers aan te schaffen via een groepsaankoop.

Eresaluut

Met negen wagens van brandweer, politie en dienst 112 brachten de hulpdiensten deze voormiddag een eregroet aan de zorgverleners van de drie woonzorgcentra in onze gemeente en het Seniotel door een applaus te geven aan de ingang.

erehaag hulpdiensten zorgverstrekkers Lochristi

Ze startten om 10.30 uur aan de brandweerkazerne en reden eerst richting wzc Sint-Pieter. Nadien kwamen wzc Sint-Eligius en wzc Sint-Vincentius aan de beurt. De laatste halte was het Seniotel.

seniotel Lochristi

Aankoop mondmaskers

De gemeentelijke veiligheidscel besliste om 27.000 stoffen mondmaskers aan te kopen.

mondmaskers covid 19 Lochristi woonzorgcentrum

Burgemeester Yves Deswaene:

“ Nu de piek van de COVID-19-epidemie in ons land achter de rug is, heeft de overheid beslist om de strenge maatregelen met mondjesmaat te versoepelen. Mondmaskers spelen hierbij een belangrijke rol. Het dragen van (zelfgemaakte) stoffen mondmaskers, op plaatsen waar veel mensen samen komen (bv. openbaar vervoer, supermarkten, …), wordt aangeraden.

Alternatieven, zoals een sjaal, die mond en neus kunnen bedekken, worden ook toegelaten. Let op! Een mondmasker beschermt je niet tegen besmetting, het voorkomt alleen dat jij anderen besmet.

Wees solidair met de zorgverleners en koop geen FFP2, FFP3 of chirurgische maskers. Deze zijn voorbehouden voor medisch personeel. Zo kunnen zij in veilige omstandigheden blijven werken.”

Het gaat om linnen maskers met linten en de bestelling wordt medio mei verwacht.

Zelf aan de slag?

Dat kan. Op www.maakjemondmasker.be vind je het correcte patroon en de handleiding, aanbevolen en goedgekeurd door FOD Volksgezondheid. Er circuleerden eerder al patronen die minder getest en dus minder of zelfs helemaal niet veilig zijn.

Info over Covid 19? https://www.lochristi.be/corona

erehaag hulpdiensten WZC Sint Pieter Lochristi