Erline imponeert bij eerste Wintervonken in Sfeervelde

Bennie
0 reactie(s)
Erline Wintervonken

© Bennie Vanderpiete

Zaterdag vond het eerste concert in de reeks “Wintervonken” plaats. Erline Van Hijfte kreeg de zaal muisstil en maakte indruk. Een heel erg warme avond.

We schreven het al in 2016, nadat we haar zagen optreden bij radio VROB: “Erline, the voice van Lochristi”. Onze gemeente herbergt heel wat muzikaal talent en dus ook een aantal steengoede zangeressen. Maar Erline staat nog net dat trapje hoger: helder, loepzuiver en toonvast.

Erline Van Hijfte

Erline (26) werd geboren in Gent en groeide op in Oostakker. Haar vader en ook haar grootouders waren muzikant. Op 10-jarige leeftijd schreef ze zich in aan de muziekschool in Oostakker. 5 jaar later startte ze in haar vrije tijd een musicalopleiding.

Ook op schoolconcertjes trad ik steevast op en kreeg veel lof voor mijn stem. Toch was het nog hard werken om toegelaten te worden op het conservatorium en zelfs dan was ik nog onzeker” aldus Erline. “Maar een musicalopleiding bleek uiteindelijk niet helemaal mijn ding. In 2014 ben ik dan op zoek gegaan naar een pianist om mee samen te werken en huwelijken en recepties op te luisteren.
In 2016 leerde ik Christophe Versaevel kennen en zong 1 jaar mee met “Chris Corn & The Beautiful Imperfections”. Het was een erg leuke ervaring en met hen mocht ik ook optreden tijdens de Gentse Feesten. Men kan me nog steeds boeken voor een optreden op feesten en recepties.
Sinds begin 2017 woon ik met mijn partner Kim in Beervelde, waar ik ook mijn fotostudio heb, mijn andere passie naast zingen.”

Indrukwekkend optreden

Gisteren was er dan het optreden in het zaaltje Sfeervelde. De zangeres had, samen met Kim, zelf voor de aankleding van het podium gezorgd. Een oud tapijt, een zetel en een bijzettafeltje met een sanseveria zorgden voor de sfeer van een huiskamerconcert. Stipt om 21 uur beklom Erline het podium – de schoenen had ze uitgelaten – en zette de eerste tonen in van “Oktober” van Bløf.
Het werd muisstil in de zaal. Een negentigtal toeschouwers genoten en luisterden bewonderend.Roel Peeters, die Erline nog kende van tijdens de musicalopleiding, begeleidde haar op de piano.

14 nummers had Erline voorbereid, allemaal Nederlands- en Engelstalige covers. Ann Christy, Kommil Foo, Stef Bos en Yasmine passeerden de revue. Maar ook “Jolene” van Dolly Parton en “Faithless Love”, een musicalnummer van Bernadette Peters.

Ik vind dit nummer zo mooi en heb gewacht op een geschikte gelegenheid om het ook eens te brengen. Vanavond is er die gelegenheid” leidde Erline de song in.
Een uur vloog voorbij en “Lost” van Anouk was een erg mooi slot. Maar het publiek liet Erline niet vertrekken zonder bisnummer.
Het werd “Waarom ik” van Helmut Lotti in de wondermooie versie die Sarah Bettens bracht in het tv-programma “Liefde voor muziek”. Het bezorgde heel wat aanwezigen kippenvel. Erline imponeerde.

Wintervonken

SC Reinaert is sinds enige tijd de opvolger van de dekenale vzw Sint-Daniel. Deze nieuwe vzw heeft tot doel het sociaal en cultureel draagvlak in Lochristi te ondersteunen en socioculturele projecten te organiseren. Er is dus niet alleen de naamswijziging, maar ook een inhoudelijke verruiming.
“Wintervonken” is een eerste project van deze vzw. Gedurende de winter worden 4 optredens georganiseerd en de opbrengst van deze concerten wordt geschonken aan een goed doel.  Deze winter is dat MOK.
MOK-vzw staat voor Mensen Ondersteunen en Krachtgericht werken. Deze organisatie biedt in Beervelde studiowonen en dagbesteding aan, en dit aan meerderjarige personen met een beperking of met nood aan extra zorgen.

Het volgend concert in de reeks “Wintervonken” vindt plaats op 24 november om 20.30 uur in zaal Sfeervelde. Dan treedt “Coup de Frein” op. De inkom bedraagt 6 euro en reserveren kan je per mail bij wintervonken@vzw-reinaert.be.

En voor wie het nog een wil herbeleven is er uiteraard onderstaande fotoreeks.