Evenementenradio VROB dit weekend met “LoCrona”

Bennie
0 reactie(s)
VROB LoCrona Lochristinaar

© Tekst & Foto's Bennie Vanderpiete

Het had wat voeten in de aarde, maar evenementenradio VROB zendt dit weekend toch uit. (Bijna) volledig in het teken van corona en met een aangepaste aanpak.

Geen Chirofeesten, wel V.R.O.B.

Een mens zou door de “lockdown” zowaar vergeten welke dag we zijn. Maar deze avond zou normaal gezien de Paasvakantie beginnen. En Chiro Beervelde zou de aftrap geven van zijn driedaagse Chirofeesten. Maar midden maart – op het moment zich strenge maatregelen opdrongen om deze coronacrisis te bestrijden – besloot Chiro Beervelde al om zijn evenement te annuleren.
Het was even wachten wat radio VROB dan zou doen. De Chirofeesten zijn traditioneel het eerste weekend dat ze terug in de ether gaan na hun jaarlijkse winterslaap.
“Goesting genoeg” om radio te maken, maar een heleboel praktische problemen onder meer t.g.v. de “social distance”. Gisteren kwam dan het verlossende bericht dat ze toch op antenne gaan.

Andere aanpak

Ook deze keer zal er uitgezonden worden vanuit de omgebouwde woonwagen. Maar die staat voor de gelegenheid gewoon bij Dirk Vanluchene thuis op de oprit. Heel wat van de dj’s van VROB hebben hun programma thuis voorbereid en zullen, tijdens de uitzending, telefonisch tussenkomen.

Ook de praatprogramma’s, zoals “De Praatbarak” op zaterdag (van 12 tot 14 uur) en “Zondags aperitief” (Zondag van 11 tot 13 uur) dienen het anders aan te pakken. Geen praatgasten in de studio, maar heel wat interessante gesprekspartners die opgebeld worden.

Zondags aperitief

Dominique zal in “Zondags Aperitief” o.m. bellen met Chloë van Chiro Beervelde. Zij zien niet enkel het hoogtepunt van hun werkingsjaar geschrapt, maar het annuleren van de Chirofeesten is ook een financiële tegenslag. Verder een gesprekje met een lokale zelfstandige over de gevolgen van deze crisis en ook de luisteraars komen aan bod. Lochristinaar verzorgt ook deze keer terug de “Music on Sundays”. Jean Marie zal zijn keuze telefonisch toelichten.

The Boss’ Choice

Elke dag is er, van 16 tot 17 uur, “The Boss’ Choice”. Een programma met Dirk Vanluchene waarin ook heel wat - bekende en minder bekende – Lochristinaren aan het woord zullen komen. Ze zullen getuigen wat Covid-19 betekent voor onze gemeente en welke de gevolgen zijn. Op zondag belt Dirk alvast eens met Christophe Versaevel. De Lootse singer-songwriter post elke avond één nummer op de Facebook-account van zijn alter ego Chris Corn. Elke dag een andere cover, onder het motto “Music against COVID-19”.

LoCrona

“Corona” zal de rode draad vormen van dit radio-weekend dat dan ook de toepasselijke naam “LoCrona” kreeg. V.R.O.B. gaat vandaag om 12 uur in de ether en zendt non-stop uit tot zondag om 20 uur de eindtune weerklinkt.

U kan de evenementradio online beluisteren via de stream op www.vrob.be of door uw radiotoestel af te stemmen op 97,2 MHz.
Misschien hoort u zo de komende dagen wel enkele vrienden die u al enkele weken niet meer zag.  #Blijfinuwkot gaat dit weekend hand in hand met #LaCrona en #EvenementenradioVROB.