Extra Covid 19 maatregelen

Jean Marie
0 reactie(s)
Extra Covid 19 maatregelen Lochristi

Tekst JMDB - Titelfoto Bennie Vanderpiete

Nu de cijfers stijgen en Lochristi nog geen officieel bevestigde cijfers heeft van nieuwe besmettingen, neemt de gemeente al maatregelen in het belang van de volksgezondheid. We staan Coronagewijs nog steeds op 0.

“ Het college van burgemeester en schepenen heeft vandaag in een extra zitting beslist om geen vergunningen meer te verlenen aan in- en externe evenementen. Ook kermissen zullen niet doorgaan tot 31 oktober. Reeds toegestane evenementen zullen opnieuw geëvalueerd worden.”

Deze beslissing is niet uit de lucht gegrepen omdat Covid 19 altijd en overal kan toeslaan. Lochristi en bij uitbreiding gans de provincie blijven tot nu toe gespaard. Hier zijn quasi geen lokale branden, al staan delen van Vlaanderen bijna in vuur en vlam.

Zo zullen het mini Flanders Horse Event, de last minute versie van de Zaffelaarse Belevenissen, rommelmarkten, Tuindagen en Hijfte Kermis dit jaar niet doorgaan. Permanent wordt uiteraard geëvalueerd.  

Tuindagen Beervelde

“ Lochristi wil geen enkel risico nemen met de gezondheid van zijn inwoners. Het recente verleden leerde al dat één enkele persoon een sneeuwbaleffect aan besmettingen teweeg kan brengen. Nu het nationale reproductiegetal meer dan 1 bedraagt, is het niet verantwoord om deze evenementen te laten doorgaan.”

Daarnaast lanceert het gemeentebestuur een warme oproep aan alle inwoners en verenigingen om de nodige burgerzin te tonen en de veiligheidsmaatregelen te respecteren.

Dit is uiteraard geen evidente beslissing maar 2021 is misschien weer uit ons kot komen?

U kunt alles volgen via de site van de gemeente of via

https://datastudio.google.com/embed/reporting/c14a5cfc-cab7-4812-848c-0369173148ab/page/giyUB