Feestpaleis Beervelde: er kan gebouwd worden - Video

Bennie
2 reactie(s)
Feestpaleis Beervelde Lochristinaar

© Tekst & Foto's Bennie Vanderpiete - Video Annick Gentier

Het Feestpaleis in Beervelde wordt omgebouwd tot een residentie met wooneenheden en een commerciële ruimte. Medio maart werd de aftrap gegeven met de afbraakwerken. Die eerste fase is voltooid. Binnenkort kan gestart worden met de bouw.

Dat het bekende Feestpaleis in Beervelde zou omgevormd worden tot een wooncomplex met een commerciële ruimte, is ondertussen alom bekend. Nadat de nodige bouwvergunningen er in februari kwamen, konden de werkzaamheden op 15 maart ll. starten. Net op het moment dat de lockdown van start ging.

Afbraakwerken voltooid

In een eerste fase werd er vooral afgebroken. Enerzijds het gedeelte dat destijds bijgebouwd werd aan het oorspronkelijke Feestpaleis en ook de woning die op de hoek van het terrein, zijde Bennesteeg, stond. Verder werd het terrein volledig geruimd en geëffend.

“Nu wordt enkel de binnenruimte nog verder ontmanteld en dan liggen de werkzaamheden even stil” laat bouwheer Peter Vermeulen van de firma Con-struct ons weten. “Maar nog voor het bouwverlof van juli 2020 zal er gestart worden met de bouwwerken. “

Nu lijkt het inderdaad, ook als men de foto’s bekijkt, dat er vooral afgebroken werd. Maar die afbraakwerken werden wel degelijk uitgevoerd met respect voor het pand en de nog aanwezige erfgoedwaarden. De voorgevel bleef, zoals gepland, intact. Wie een omelet wil maken, moet eieren breken.

25 wooneenheden en 8 BEN-woningen.

Het oorspronkelijke gebouw wordt vanaf de zomer dan omgevormd tot 15 unieke woongelegenheden en een handelsruimte. Aansluitend komt in de Toleindestraat een nieuwbouw met 10 appartementen. De nieuwbouwappartementen en de appartementen van het Feestpaleis delen een binnenruimte met heel wat parkeermogelijkheden. Aan de kant van de Beerveldse Baan - op de vroegere parking - zal Con-struct een 8-tal BEN-woningen (Bijna Energie Neutraal) bouwen. Ook daar werd de bouwzone al voorbereid.

Al heel wat verkocht

“Van de 25 wooneenheden is momenteel al zo’n 30% verkocht. De verkoop stagneerde de voorbije tijd even t.g.v. de Covid19-maatregelen, maar de laatste dagen is er terug interesse. We verwachten de komende tijd opnieuw een aantal eenheden te verkopen. De 8 BEN-woningen werden gekocht door een investeerder die ze zal verhuren” aldus Peter Vermeulen.

Hoe de nieuwe residentie er uit zal zien, kon u al lezen in onze bijdrage van 16 maart
( https://www.lochristinaar.com/nieuws/werken-residentie-feestpaleis-gestart )

De werfzone is nu volledig omheind en uiteraard niet toegankelijk voor onbevoegden en/of nieuwsgierigen. Maar Lochristinaar mocht het voorbije weekend een aantal foto’s nemen en onze fotografe Annick Gentier zorgde samen met haar echtgenoot voor spectaculaire drone-beelden. Speel het filmpje maar af op beste kwaliteit en maximale schermgrootte. Het loont de moeite. Veel kijkplezier.