FERM welkom bij burgemeester Yves Deswaene

Bennie
0 reactie(s)
FERM Lochristi Burgemeester

© Bennie Vanderpiete

Wie in toekomst burgemeester Yves Deswaene opzoekt in zijn kantoor, zal ferm zijn voeten kunnen vegen. Want in de deuropening van het bureel van onze burgervader ligt sinds zaterdag een paarse voetmat. Die kreeg hij van de lokale afdelingen van de Vlaamse vrouwenorganisatie Ferm.

Ludieke voetmattenactie

Yves Deswaene was niet de eerste die dergelijke voetmat kreeg. In het weekend van 25 en 26 januari verrasten de lokale besturen van de vroegere KVLV (Katholiek Vormingswerk van Landelijke Vrouwen) al hun leden met een nieuwe voetmat met het opschrift “FERM welkom”. Deze stunt moest de naamsverandering van de KVLV in de verf zetten. In januari van dit jaar wijzigde de katholieke vrouwenvereniging haar naam en heet nu “FERM”.

“In een samenleving waar verzuring vaak de bovenhand krijgt en eenzaamheid op de loer ligt wil FERM een netwerk zijn met een positieve instelling. Een netwerk dat nooit ver weg is, dat verbindt, steunt en inspireert. Een netwerk dat staat voor minder zorgen en meer plezier en meerwaarde brengt in het leven.” Want FERM verenigt niet enkel, het biedt ook kraamzorg, kinderopvang, huishoudhulp en thuiszorg aan.

Bezoek bij burgemeester Yves Deswaene

Zaterdag verraste dus een delegatie van de lokale afdelingen van FERM burgemeester Yves Deswaene, tijdens zijn spreekuur op het gemeentehuis, met een voetmat. En alhoewel de mat ook bestaat het in blauw, hadden de dames een paars exemplaar mee. Het tijdstip was ook goed gekozen want gisteren was het internationale vrouwendag.

Bij de 9 dames – allen fraai uitgedost met een foulard in de kleuren van FERM - uiteraard ook de voorzitsters van de lokale afdelingen Lochristi (Ingrid Boone), Zaffelare (Katleen Vervaet en Martine Stevens), Zeveneken (Els Van de Vijver), Beervelde (Katrien Willems) en Hyfte (Anne Mie Auman).  Ingrid Boone mocht het woord voeren en lichtte kort FERM toe:
Vanaf nu zijn we FERM.  In Lochristi staat FERM voor maar liefst 663 leden, 67 vrijwilligers, 1414 kinderen in de opvang en 144 gezinnen met een kraaknet huis en kreukvrije strijk.
U vindt ons in Lochristi met een kantoor, 23 onthaalouders en voor 26 inwoners van uw gemeente is FERM ook een warme en nabije werkgever. Ferm bundelt voortaan haar krachten in één netwerk. Om uw inwoners nog beter te ontzorgen en van een fijnere vrije tijd te laten genieten. Dat doen we graag samen met u en het lokaal bestuur.”

De lokale afdelingen

Elk van de 5 lokale afdelingen op grondgebied Lochristi organiseert maandelijks 1 à 2 activiteiten en zal ook in toekomst lokaal actief blijven. Maar er zal vanaf nu ook meer gemeenschappelijk ondernomen worden. Op 27 maart is er voor de lokale afdelingen, samen met nog enkele afdelingen uit de omgeving, een shopping event bij E5-mode.

FERM telt op het grondgebied Lochristi zo’n 663 leden. Een erg mooi aantal, maar toch is er nood aan instroom, vooral van jongere dames.
“We hopen dat de nieuwe, hippere naam er mee voor zal zorgen dat ook meer dertigers en twintigers zich zullen aansluiten bij onze vereniging” klonk het bij de voorzitsters.  
Waarna het tijd was om met de burgemeester op de foto te gaan.

Van de officiële lancering van de nieuwe naam FERM, in het weekend van 25 en 26 januari, werd volgende aftermovie gemaakt. Veel kijkplezier.