Fiets met Chiro Reinaert de Coronafietstocht

Het oudercomité van Chiro Lochristi presenteert de “Coronafietstocht”. Een zoektocht in eigen streek waar een wedstrijd aan verbonden is. Een leuke activiteit voor komend weekend. Of nadien eens?   

Chiro Lochristi zou dit werkingsjaar de opbrengst van alle activiteiten gebruiken om de bouw van een nieuw gebouw te financieren. Maar corona gooide aardig wat roet in het eten. De traditionele “Kip&friet” die voorzien was voor 14 en 15 maart moest geannuleerd worden, ons land ging de dag voordien in lockdown. Er dienden dus alternatieven gezocht.
Maar de coronaperiode heeft ook voordelen: de Vlamingen hebben noodgedwongen de fiets (her)ontdekt. En die goede gewoonte wordt ook aangemoedigd door de overheid. “Heel wat voordelen, niet alleen qua mobiliteit, maar ook qua gezondheid” klinkt het. Blijven fietsen dus allemaal, ook na de corona-exit. En daar speelt Chiro Lochristi handig op in.

Corona fietstocht

Het oudercomité van Chiro Reinaert presenteert nu de ”Coronafietstocht”. Een zoektocht die je op eigen tempo – en met familie en vrienden uit je bubbel – kan rijden tot 5 september.
Het parcours van 30km voert je vanaf de lokalen van de Chiro in de Bosdreef naar o.m. Beervelde, Destelbergen en Oudenbos. En aan die fietstocht is een wedstrijd verbonden.

Wie wil deelnemen koopt eerst een wedstrijdformulier met een wegbeschrijving. Deze formulieren zijn te verkrijgen bij Brood & Banket De Waele, Bakkerij Goethals en het Pedicure- en epilatiehuis (Kwartelweg 15, Lochristi). Formulieren kunnen ook online besteld worden (een mailtje sturen naar steunchirolochristi@gmail.com ) of telefonisch (bellen naar het nummer 0494/84.25.06).

Het formulier met de wegbeschrijving, en de vragen die onderweg dienen opgelost, worden je gemaild of toegestuurd. De fietstocht kan je dan rijden wanneer je wil. Je hoeft het hele parcours zelfs niet in één keer te fietsen. Geschikt voor alle leeftijden dus en ideaal voor families met (kleine) kinderen.

Onderweg los je zoveel mogelijk vragen op en daarna breng je het antwoordformulier binnen op één van de voorziene adressen. Uit alle inzendingen wordt dan een winnaar bepaald die bekendgemaakt wordt tijdens de Voskesfeesten (9-11 september).

Deelnemen kost 5 euro/formulier. Hoe meer formulieren u koopt, hoe groter uw winstkansen! Veel fietsplezier!  

 

Scroll naar boven