Fietspad N449 niet voor overmorgen

Jean Marie
0 reactie(s)
Fietspad N449 niet voor overmorgen

Tekst - Foto © JMDB

De gemeente stelde in 2007 een studiebureau aan om een fietspad aan te leggen tussen De Lozen Boer via Zaffelare en Wachtebeke tot aan de rotonde in Zelzate. Het betreft een 'module 13' project waarbij de gemeente piloot en opdrachtgever is en de Vlaamse overheid subsidiërende partner. Het geduld was groot maar niet eindeloos.

Men moet nu op zoek naar een ander bureau voor de verdere studie en opvolging. In dit project participeerden de gemeenten Lochristi – Wachtebeke – Aquafin en AWV (Administratie Wegen en Verkeer).

Ook het project ‘fietspad Verleydonckstraat’ liep met het hetzelfde bureau grote vertraging op.

De plannen werden afgekeurd door de Provinciale Audit Commissie (PAC) of met opmerkingen teruggestuurd. De studie werd deels mede door de gemeente betaald (90.000 euro) , net zoals dat bij deze dading ook geldt voor de andere partners.

fietspad N449 Slagmanstraat Zaffelare

Schepen Raman

“Misschien kunnen we starten bij het begin van de volgende legislatuur, al moeten we zeker niet vanaf 0 beginnen. In oorsprong werd dit project geschat op 8 miljoen euro. De onteigeningen zijn al gebeurd, bomen werden al gerooid en ook de brug aan Puyenbroeck is al verbreed. “

fietspad N449 Slagmanstraat Zaffelare

Agendapunt geheime zitting 28 juni 2021

“Op 29 oktober 2007 keurde de raad de opdracht met als voorwerp ‘N449 – aanstelling ontwerper fietspad’ principieel goed. Op 18 december 2007 en 5 februari 2008 gunde het college de opdracht en respectievelijk het addendum bij gunning van de opdracht. Op 1 juli 2019 keurde de raad het nieuwe samenwerkingsakkoord tussen de gemeente Wachtebeke, de gemeente Lochristi, het Vlaams Gewest en Aquafin voor de samengevoegde opdrachten en diensten voor de aanleg van een fietspad langs de N449 goed.“