Fietsstraat, nu ook in Zaffelare

Jean Marie
2 reactie(s)
fietsstraat Kanunnik Triestlaan Zaffelare

Tekst JMDB - Foto © Evarist Ganzelever

Na de Koning Boudewijnlaan, stukje Schoolstraat en Koning Albertlaan, wordt nu ook een deel van de Kanunnik P. J. Triestlaan ingericht als fietsstraat. Het is wellicht een voorlopige inrichting met een wegneembaar verkeersbord. De rode loper en markeringen op de weg zelf kunnen het veel duidelijker maken. 

In de Kanunnik Triestlaan vind je de sporthal, het woonzorgcentrum Exalta en de Weg-Wijzer. Dit betekent natuurlijk ook dat veel fietsers de straat in- en uitrijden. De straat wordt zo ingericht op vraag van het oudercomité van de school.

Je kunt er wellicht nu nog naast kijken en het zal zijn tijd duren vooraleer autobestuurders fietsers niet meer inhalen.

Alleen het stukje tussen de kerk tot net voorbij het WZC Exalta wordt zo ingericht, wat verwarrend kan zijn. De rest blijft zoals het was. Dat betekent dat hier een wisselend regime wordt gehanteerd, waar je als fietser mag worden voorbijgereden voorrang en dan weer helemaal niet. HIer is geen fietspad en de regel is 30 km/uur. Ook de voorragn van rechts blijft.