Florian Vermeersch 6de op BK Tijdrijden

In Gavere vond vandaag het BK tijdrijden plaats. Florian Vermeersch behaalde – erg verdienstelijk – een zesde plaats.

Deze namiddag werd – op een figuurlijke steenworp van hier – het BK tijdrijden gereden.  21 renners verschenen aan de start in Gavere om er tegen de klok 3 rondjes van 11,8 km te rijden. De 21 hardrijders waren opgedeeld in 3 golven van 7 renners.

BK Tijdrijden © Bennie Vanderpiete

Florian Vermeersch – met rugnummer 15 – startte als laatste van de eerste golf. In dezelfde wave nog enkele beloftevolle renners als Jenno Berckmoes, maar ook bekende namen als Jan Bakelants en Dries Devenys. Florian reed sterk en zette met 42’25” niet enkel de beste tijd van de eerste golf neer, maar ook een eerste richttijd voor de favorieten.

Ook in de 2de  golf heel wat toppers maar enkel ploeggenoot Frederik Frison kon onder de tijd van Florian duiken. Hij reed 6 seconden sneller en mocht plaats nemen in de “hot seat”. In de derde en laatste golf zaten dan “de grote kleppers” met ook de topfavorieten Evenepoel, Lampaert en Campenaerts en ook de outsiders Thomas De Gendt en Rune Herregodts.

Thomas De Gendt raakte eerder deze week gekwetst en reed niet op volle sterkte rond. Hij moest meer dan 4 minuten toegeve op de winnaar. Rune Herregodts (Sport Vlaanderen – Baloise) deed op zijn beurt nog eens 2 seconden af van de tijd van Frederik Frison. En dan kwamen de 3 grote “kanonnen”. Campenaerts reed sterk maar Lampaert – en vooral – “aerokogel” Evenepoel staken er met kop en schouders bovenuit.

Florian eindigde zo verdienstelijk 6de op het BK tijdrijden, op slechts 30 seconden van het podium.