Fusie Wachtebeke Lochristi

Gisterenavond stond er een infovergadering gepland over de fusieplannen. Dat was dan ook het moment dat de colleges, gemeenteraden, de leden van de bijzondere comités voor de sociale diensten en ook de beide managementteams informeel kennis maakten met elkaar.

De gesprekken worden verdergezet. De fusiegemeente krijgt de naam Lochristi. De sierteeltsector, die heel belangrijk is in Lochristi en ook de samenwerking richting Floraliën en de Tuindagen waren cruciaal en doorslaggevend.

De postnummers 9185 en 9080 worden behouden en het gemeentehuis van Wachtebeke blijft het lokaal administratief centrum voor de inwoners.

Op de gemeenteraden van 19 (Wachtebeke) en 23 mei 2022 (Lochristi) wordt de principiële beslissing tot vrijwillige samenvoeging genomen. Lochristi telt na de fusie bijna 31.000 inwoners en wordt dan bijna 95 km² groot. Terneuzen wordt dan ook onze buur.

Heldere communicatie

Ze vinden het belangrijk om de inwoners van de nieuwe fusiegemeente bij elke stap in het fusieproces op de hoogte te houden. Daarom publiceren ze vanaf vandaag de website www.wachtebekelochristi.be waar je alle nieuws, veel gestelde vragen, een tijdlijn … op kan raadplegen.

Bij de verkiezingen van 2024 zijn beide burgemeesters alvast opnieuw kandidaat. In Wachtebeke is Anders de grootste partij, in Lochristi is dat Open VLD.

Wachtebeke en Lochristi werken al samen op verschillende vlakken zoals de politiezone Puyenbroeck, de brandweerzone Centrum, de Eerstelijnszone Scheldekracht, de toekomstige woonmaatschappij regio Gent-Oost, afvalintercommunale IDM, gedeelde aanpak in noodplanning, de Burensportdienst, het GAS-reglement, de streekwerking Leie-Scheldestreek en Veneco.

Bij een hapje en een drankje werd kennis gemaakt en als slot werd ook een taart aangesneden met de ‘nieuwe’ naam Lochristi.

(Foto's © Jean Marie De Baene – Open VLD Lochristi –  Bennie Vanderpiete)

Scroll naar boven